You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Suspecţi şi acţiuni în Atentatul de la Boston !

Suspecţi şi acţiuni în Atentatul de la Boston !

Am avut neplăcerea să ne confruntăm în ultimele zile cu un subiect care ne-a îngrozit şi înfricoşat : Atentatul de la Boston.

atentat-terorist-la-boston-300x168

După atentatul de la Burgas de anul trecut care a alertat autorităţile şi din România , cel mai recent a stârnit dezgust tuturor cetăţenilor planetei.

În data de 15 aprilie în cadrul unei competiţii sportive (maraton) de la Boston , mâini şi minţi criminale au detonat mai multe bombe pe traseul pe care se desfăşurau întrecerile provocând 3 morţi şi 180 de răniţi. Opinia publică din America a fost şocată , iar întreaga lume nedumerită. Au urmat declaraţii şi implicarea celor mai abilitate instituţii pentru a identifica teroriştii şi pentru  arestarea acestora . O analiza a situaţie a fost realizată şi de la Casa Albă prin declaraţiile preşedintelui american Barack Obama . În cadrul acestei intervenţii el şi-a declarat convingerea că atentatorii vor fi identificaţi rapid şi că alte cazuri similare nu vor mai avea loc curând.

Operativitatea întregii naţiuni s-a materializat în doar două zile prin identificarea şi urmărirea atentatorilor. În opinia serviciilor secrete americane aceştia ar fi : Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, originari din Daghestan şi aflaţi la studii în Statele Unite ale Americii.

71x53(16)

Urmăriţi de către agenţi ai forţelor secrete şi de ordine americane , cei doi fraţi au încercat să scape.

224x145

Nu s-a putut realiza arestarea nevătămată a acestora. Tamerlan Ţarnaev în vârstă de 26 de ani , câştigător al unui trofeu la box în 2010 şi care spera să facă parte într-un viitor apropiat din naţionala Statelor Unite ale Americii, a fost ucis vineri dimineaţă , 19.04.2013, în cadrul unei acţiuni a poliţiei.

80x80(3)

Fratele său , în vârstă de doar 19 ani, a fost arestat în stare gravă. Djohar era student la medicină şi devenise deosebit de apreciat şi de simpatic în mediul studenţesc. 

646x404

Declaraţiile părinţilor celor doi fraţi sunt în măsură să ne bulverseze. Ei susţin că fiilor li s-a înscenat ceva din partea serviciilor secrete. „Tamerlan era controlat de FBI, de vreo trei, cinci ani”, a susţinut Zubeidat Ţarnaeva , mama suspecţilor într-un interviu telefonic pentru postul de ştiri  Russia Today. „Ştiau ce face fiul meu, ştiau ce site-uri vizitează”, a mai spus femeia în  engleză. „Îl controlau, îi controlau orice pas, iar acum spun că a fost un atac terorist! Acest lucru nu e adevărat, fiii mei sunt nevinovaţi”.
“Este imposibil ca ei să fi făcut aşa ceva. Sunt sigură că a fost o înscenare”, a declarat convinsă Ţarnaeva. 

“Li s-a făcut o înscenare”, a declarat Anzor Ţarnaev, tatăl celor doi, care locuieşte în Daghestan.

300x194

Până la soluţionarea completă şi corectă şi a acestui caz, rămâne deosebit de îngrijorător fenomenul şi spectrul manifestărilor teroriste. Sperăm la mai multă cumpătare şi la înlăturarea tuturor ameninţărilor teroriste . 

Lasă un răspuns

Top