You are here
Home > Recomandate > Lumini de sărbătoare la Piteşti

Lumini de sărbătoare la Piteşti

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu mare fast în întreaga ţară. La Piteşti, manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie au început la ora 10.00, cu un ceremonial militar şi religios, în timpul căruia au fost depuse coroane de flori la Cimitirul Eroilor.

O oră mai târziu, în Parcul Trivale se dădea startul la „Crossul Marii Uniri”, desfăşurat pe traseul Palatul Copiilor – Primăria Municipiului Piteşti.

După-amiaza, piteştenii au putut admira Vernisajul Expoziţiei de Caricatură Antirăzboinică “Kragujevac 2011“, organizat în incinta Primăriei.

La ora 17.00, din Piaţa Vasile Milea, a început defilarea cu torţe a militarilor către Piaţa Primăriei, iar la ora 17.30 s-a desfăşurat ceremonia de aprindere a iluminatului ornamental de Sărbători. A urmat recitalul fanfarei militare. Apoi, piteştenii s-au înghesuit în Piaţa Primăriei pentru a putea admira  focurile de artificii şi pentru a imortaliza bradul de Crăciun montat în faţa Primăriei.

Spectacolul a continuat cu un concert susţinut de solişti şi ansambluri de muzică populară şi folk din cadrul Centrului Cultural al municipiului Piteşti, iar concertul Filarmonicii din Piteşti a încheiat programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

Iustina – Gabriela Harco

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top