You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Mali – Criză prelungită şi intervenţie armată franceză !

Mali – Criză prelungită şi intervenţie armată franceză !

Criza din statul african Mali îngrijorează toate statele europene.

exclusif-au-mali-offensive-francaise-vers-tombouctou-et-gao-article-popin

Anul trecut în luna martie preşedintele statului Mali a fost înlăturat de către forţele armate , iar pe fondul instabilităţii politice islamişti înarmaţi au reuşit să înfricoşeze şi să stabilească propriile reguli în acest stat situat în partea de vest a continentului african la graniţa dintre nordul şi centrul african.

Mali este o ţară cu o tradiţie deosebită pentru continentul african şi foarte bogată , în Evul Mediu numeroase persoane din familiile nobile maleze acumulând averi fabuloase apreciate în zilele noastre la ordinul sutelor de miliarde de dolari.

criza-mali-trupele-franceze-iau-asalt-aeroportul-tombouctou

Franţa este statul european care prin tradiţie s-a implicat şi în Africa , chiar în Mali de altfel în epoca modernă şi contemporană.

Recent apelul cetăţenilor din Mali şi situaţia de neacceptat a cetăţenilor străini din ţară a îngrijorat toate guvernele statelor europene. Se apreciază că este vorba de peste 250000 de persoane refugiate în celelalte state europene a căror devenire a fost grav compromisă şi cel puţin 100000 de persoane încă în ţară a căror perspectivă nu se poate îmbunătăţi decât după soluţionarea conflictului.

criza-din-mali-o-amenintare-imediata-pentru-europa-173510

Îngrijorarea cancelariilor europene s-a concretizat prin intervenţia armată franceză care se doreşte a reuşi cât mai repede să anihileze forţele militare islamiste apreciate la circa 1500-3000 de persoane la o populaţie de 15 milioane de locuitori şi o suprafaţă a ţării de 3 ori mai mare decât a Franţei. Soldaţi francezi şi malezi se îndreaptă spre capitala Tombouctou.

harta_politica_Mali

Suferinţelor , panicii generale s-au adăugat problemele economice care sunt subliniate şi de către reprezentanţii statului Mali care au mulţumit pentru ajutoarele promise de către statele europene, SUA sau persoane particulare.

Lasă un răspuns

Top