You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Regina Beatrix a Olandei a renunţat la coroană în favoarea fiului, Willem-Alexander !

Regina Beatrix a Olandei a renunţat la coroană în favoarea fiului, Willem-Alexander !

Presa vest-europeană a fost deosebit de receptivă în privinţa intenţiei reginei Olandei de a renunţa la coroana olandeză în favoarea fiului său, Willem-Alexander. Reuters , AFP, BBC , Le Figaro au anunţat că luni, 28.01.2013, printr-o transmisiune înregistrată a postului public de televiziune olandez, Regina Olandei, Beatrix , a făcut cunoscută intenţia pe care o avea de câţiva ani de a se retrage pentru a propune şi susţine pentru coroana statului olandez pe fiul său, Willem-Alexander.

Beatrix_Willem

Regina Beatrix ar mai fi spus că deşi responsabilitatea de a fi monarh al Olandei nu este deloc prea mare este timpul „să predau coroana”.

regina-210x173

Familia regală a Ţării Lalelelor are o tradiţie impresionantă , regina Beatrix fiind cea de-a şasea regină a Familiei de Orania. În timpul celui de-al doilea război mondial familia regală olandeză a fost nevoită să se retragă în Marea Britanie , de unde Beatrix şi sora sa Irene şi mama lor, Iuliana au plecat la Otawa, Canada, iar tatăl Bernhard şi bunica Wilhelmina au rămas la Londra. Reîntoarcerea în ţară a fost posibilă abia la 2 august 1945.

regina-beatrix-a-olandei-va-abdica-in-aprilie-tronul-va-fi-preluat-de-printul-willem-alexander-73941

În anul 1948, la 6 septembrie , bunica Wilhelmina a abdicat în favoarea Iulianei, mama viitoarei regine Beatrix.  Viitoarea regină Beatrix avea doar 10 ani când devenea prezumtiva moştenitoare a tronului Olandei. La vârsta de 70 de ani , regina Iuliana a renunţat la coroana olandeză în favoarea fiicei sale , Beatrix. 

121481 regina

Din anul 1980 , regina Beatrix s-a implicat în viaţa publică şi economică a Olandei cu un succes notabil, deşi în ultimii doi ani au ajuns în atenţia presei câteva evenimente care nu fac o onoare deosebită reginei Beatrix. Acum regina Beatrix are vârsta de 75 de ani.

Regina-Olandei-a-cerut-dizolvarea-Parlamentului

Willem-Alexander are vârsta de 45 de ani , fiind tatăl a trei copii. După toate probabilităţile , Willem-Alexander va fi întronat pe data de 30 aprilie 2013 şi va deveni primul rege al Olandei din ultimii 120 de ani . Ultimul rege al Olandei, Willem al III-lea a decedat în anul 1890.

Regina-Beatrix-a-Olandei-abdica-in-favoarea-fiului-sau--printul-Willem-Alexander

Grija autorităţilor olandeze a fost una îndreptăţită , nedorindu-se crearea unei crize dinastice sau politico-economice, constituţionale pentru statul european considerat cel mai stabil – Olanda. Dorim mult succes şi relizări cât mai benefice întregii Europe noului monarh al Olandei , stat cu care România în ciuda unor fricţiuni nedorite are relaţii economice ,politice şi diplomatice foarte bune şi deşi familia regală olandeză reprezintă doar un simbol fără prea multă autoritate în plan strict economic şi politic.

Senatul-olandez-adopta-Tratatul-de-la-Lisabona

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top