You are here
Home > Recomandate > Ce se mai intampla prin Spitalele din Romania?

Ce se mai intampla prin Spitalele din Romania?

Spitalele din Romania – piete de organe.

Richard Chiriac, un bucurestean care anul trecut si-a vandut un rinichi pentru suma de 14.500 de euro, dezvaluie cum sta treaba in spitalul Fundeni si cum se face targul de organe, dupa ce jurnalisti de la un tabloid romanesc s-au dat drept doritori sa cumpere organe pentru o ruda bolnava.
« Smecheria » sta in felul urmator : prima data trebuie mers la doamna Liana Gheorghe , sefa la Hematoligie, in cadru spitalului Fundeni.Ea nu gaseste personal donatorul, dar se intereseaza si apoi anunta. Richard mentioneaza : » La Fundeni e ca in piata. Cred ca e o intelegere intre tigani si asistente, pentru ca toata lumea vede, dar nimeni nu ii da afara ».
Un client intalnit pe holurile din Fundeni, care anul trecut si-a cumparat un rinichi de la un tigan, explica mai detaliat toata afacerea : » Am dat 10.000 de euro ca sa –mi salvez viata. Sa va zic cum am procedat : am gasit tiganul si am mers cu el la doamna Constantinescu de la laborator, sefa Centrului de Imunologie si Virusologie din cadru Institutului Fundeni.Ea iti ia numarul de telefon si cand gaseste donatorul , te suna si te pune in legatura cu el.Toata intelegerea nu e pe gratis.Eu i-am dus un buchet de flori de un million si mi-a zis « Tu ai impresia ca mananc flori ? » Te consta foarte mult atentiile », explica barbatul , care a mai cheltuit aproximativ 4000 de euro pentru operatie , plus micile atentii fata de medici, anestezist si asistente.
Cu toate acestea, sefii Institutului Fundeni neaga existenta acestor afaceri « Daca nu aveti dovezi indubitabile, nu puteti afirma asta. Nu contest ca nu s-au intamplat aceste lucruri, acorduri pe bani intre donatori si primitori. Daca e asa, vor raspunde in fata legii », a declarat prof. dr. Ionel Sinescu. De asemenea managerul spitalului informeaza ca toate transplanturile effectuate in cadrul Institutului Fundeni s-au realizat sub conditiile impuse de legislatia in vigoare.
Cu toate acestea… traim in Romania si orice e posibil.

2 thoughts on “Ce se mai intampla prin Spitalele din Romania?

  1. Lucrurile astea se intampla la noi ca peste tot in lume si nu de ieri de azi. Astia sunt oamenii, ce sa le faci?
    Asta le e nivelul de constiinta. Unii sunt prea disperati sa traiasca si platesc oricat pentru asta, altii au nevoie sa nu moara de foame, iar altii vor o viata mai buna financiar. Greu sa poti schimba aceste lucruri, insa asa stau.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top