You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Mali – Criză prelungită şi intervenţie armată franceză !

Mali – Criză prelungită şi intervenţie armată franceză !

Criza din statul african Mali îngrijorează toate statele europene.

exclusif-au-mali-offensive-francaise-vers-tombouctou-et-gao-article-popin

Anul trecut în luna martie preşedintele statului Mali a fost înlăturat de către forţele armate , iar pe fondul instabilităţii politice islamişti înarmaţi au reuşit să înfricoşeze şi să stabilească propriile reguli în acest stat situat în partea de vest a continentului african la graniţa dintre nordul şi centrul african.

Mali este o ţară cu o tradiţie deosebită pentru continentul african şi foarte bogată , în Evul Mediu numeroase persoane din familiile nobile maleze acumulând averi fabuloase apreciate în zilele noastre la ordinul sutelor de miliarde de dolari.

criza-mali-trupele-franceze-iau-asalt-aeroportul-tombouctou

Franţa este statul european care prin tradiţie s-a implicat şi în Africa , chiar în Mali de altfel în epoca modernă şi contemporană.

Recent apelul cetăţenilor din Mali şi situaţia de neacceptat a cetăţenilor străini din ţară a îngrijorat toate guvernele statelor europene. Se apreciază că este vorba de peste 250000 de persoane refugiate în celelalte state europene a căror devenire a fost grav compromisă şi cel puţin 100000 de persoane încă în ţară a căror perspectivă nu se poate îmbunătăţi decât după soluţionarea conflictului.

criza-din-mali-o-amenintare-imediata-pentru-europa-173510

Îngrijorarea cancelariilor europene s-a concretizat prin intervenţia armată franceză care se doreşte a reuşi cât mai repede să anihileze forţele militare islamiste apreciate la circa 1500-3000 de persoane la o populaţie de 15 milioane de locuitori şi o suprafaţă a ţării de 3 ori mai mare decât a Franţei. Soldaţi francezi şi malezi se îndreaptă spre capitala Tombouctou.

harta_politica_Mali

Suferinţelor , panicii generale s-au adăugat problemele economice care sunt subliniate şi de către reprezentanţii statului Mali care au mulţumit pentru ajutoarele promise de către statele europene, SUA sau persoane particulare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top