Reduceri.Online

You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Olimpiada de la Sochi 2014 !

Olimpiada de la Sochi 2014 !

Februarie 2014 ne oferă pe lângă celelalte bucurii ale iernii una dintre cele mai interesante competiţii sportive de iarnă din toate timpurile. Olimpiada de la Sochi 2014 se desfăşoară în perioada 07-23 Februarie 2014 şi cu siguranţă constituie principala competiţie sportivă care este urmărită şi apreciată pe întreg mapamondul.

collagesoci3

Deschiderea jocurilor de iarnă s-a realizat într-un cadru mirific din interiorul oraşului olimpic unde au valsat cu o graţie inegalată balerini ai teatrelor ruseşti. La deschidere au participat peste 40 de lideri politici mondiali întâmpinaţi de către gazda absolută în acest sens : Vladimir Putin. Printre participanţi s-au numărat preşedintele general ONU, preşedintele Ucrainei, preşedintele Chinei, dar şi premierul României , Victor Ponta împreună cu soţia Daciana. Deschiderea jocurilor a avut loc vineri la orele 18.15 (ora României) şi cu o deşfăşurare artistică incredibilă au impresionat publicul prezent şi telespectatorii. Cifrele avansate pentru această olimpiadă sunt de-a dreptul halucinante (cheltuieli, participanţi, telespectatori etc.). Se apreciază că este de departe cea mai scumpă olimpiadă din istorie. Cheltuielile totale sunt estimate la peste 50 miliarde dolari ceea ce vorbeşte despre amploarea acestui eveniment şi despre dorinţa liderilor Rusiei de a valorifica acest moment pentru promovarea imaginii Federaţiei Ruse în lume. Şi cred că au reuşit acest lucru.

wide1391845637

Participă peste 6000 de sportivi dintre care în jur de 1500 sunt paralimpici din peste 85 de ţări, există 15 probe principale , se apreciază că evenimentele se vor bucura de vizionarea a peste 3 miliarde de oameni . România participă cu 24 de sportivi. În privinţa securităţii asigurate Rusia s-a îngrijit să pregătească forţe de securitate deosebit de numeroase şi abilitate în domeniu. Înaintea începerii evenimentului au existat şi unele ameninţări adresate unor sportivi.

big-1391861707

Prima zi a olimpiadei s-a desfăşurat normal cu un calm relativ , dar cei responsabili au anunţat că au existat şi unele disfuncţionalităţi. Au apărut deja şi primii premiaţi şi campioni : Americanul Sage Kotsenburg este primul campion olimpic la Soci după ce a câştigat concursul de slopstyle din cadrul intrecerilor de snowboard. Podiumul a fost completat de norvegianul Staale Sandbech (Norvegia) si de canadianul Mark McMorris. Mult succes tuturor sportivilor şi o reuşită specială acestui grandios eveniment !

big-1391861849

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top