Reduceri.Online

You are here

Monstrul faimei

A avea faimă…a avea bani, lux, tinereţe fără bătrâneţe şi , dacă se poate, şi viaţă fără de moarte. Privesc în jurul meu şi realizez , cu părere de rău, că acestea sunt dorinţele cele mai puternice ale noi generaţii. Tinerii trăiesc într-o lume, care pentru mulţi dintre aceştia devine lipsită de sens, o lume bulversată de aşa-zise valori. Din păcate, prea puţini consideră a fi integru, moral, drept ca adevărate valori. E greu să ne opunem “curentului”, deoarece ispite apar peste tot- trăim într-o lume în care imaginea contează mai mult decât realitatea, în care ne fabricăm idoli pe care îi cinstim în locul Dumnezeului nostru.
Nu de mult, vorbind cu un tanar despre idoli- eu fiind prof.de română le-am dat o compunere-eseu, intitulată Faţă în faţă cu idolul , elevul mi-a scris clar că pentru el, Eminem este un idol. Bineînţeles, că eu am folosit acest termen intenţionat, explicând ulterior elevilor că nu sunt de acord cu această accepţie- de idol.
Din una în alta, după multe discuţii , am ajuns la un punct comun – că e bine să avem artişti preferaţi, dar nu idoli, putem să admirăm un artist de pilda, fără însă a-l zeifica.
Apoi, oarecum întâmplător- deşi nimic nu e întâmplător pe lumea asta, am găsit ceva de-a dreptul înfricoşător- eram conştienată de faptul că suntem oarecum controlaţi, prin telefonie, sateliţi( precizez că nu sufăr de paranoia), dar nu mi-a trecut prin minte că suntem atat de controlaţi: prin mesaje subliminale ale pieselor ce le auzim peste tot sau ale reclamelor vizionate.
Documentarul se intitulează Demascarea industriei muzicale şi e şocant pentru că scoate în evidenţă faptul că nu doar melodiile sataniste sunt periculoase, ci şi cele obişnuite, numite comerciale. Ei bine, acestea sunt aşa comerciale- gen Rihanna cu Umbrella- tocmai pentru că au nişte mesaje subliminale foarte puternice, care prind atenţia, o captează. De multe ori ne-am trezit că fredonăm melodii, fără măcar să ne placă acestea- au niste măsuri obsesive, ce amintesc de bine-cunoscuta picătură chinezească ( gen Laddy Gaga cu Alejandro, etc.) de multe ori ne trezim nervoşi, irascibili din senin, sau dimpotrivă, apatici, şi întristaţi fără a avea un motiv anume. Oare nu e acesta semnul că sufletul nostru e deja prea plin de astfel de semnale negative?
Peste tot vedem violenţă, la ştiri, pe stradă, în filme, clipuri şi aceasta e sub forme tot mai subtile, mai periculoase, mai sadice. E clar că cineva conduce din umbră frâiele lumii- până şi desenele animate sunt”infestate”cu violenţă şi cu simboluri ale demonilor.într-un desen nou, Tom si Jerry sunt obligaţi să se inchine unei arătări a diavolului, sub pretextul că acesta e stăpânul Hollyudului. Nu ar fi exclus. Şi acest cineva poate avea ca nume Masoni, Iluminatii- ambele ordine secrete,oculte, care au practici secrete de inţiere şi din care nu poţi ieşi, dacă ai jurat supunere, decât murind. Simbolurile lor, sataniste de altfel, le putem vedea peste tot, muzică, filme, reclame.Ori aceste organizaţii ştiu că oamenii sunt uşor de manipulat , mai ales dacă le oferi ce le place- pâine( adica cele materiale) şi circ.
Ca fan de hip-hop, am rămas şocată când am realizat, că pe lângă ritmul ameţitor şi hipnotizant, multe replici erau de genul:” Mi-am vândut sufletul diavolului”,” Numele meu este rainman”. Rain man în traducere liberă înseamnă demonul faimei, al succesului, al banilor. Ori tocmai acestui demon şi-au vândut artiştii sufletul, la figurat, dar n-ar fi exclus şi la propriu. Dacă urmăriţi documentarul, veţi vedea că unii şi recunosc , mai în glumă, mai în serios, acest fapt.
În legătură cu Rain man, apare o imagine a cestuia , oarecum mascată în clipul Rihannei, dar doar cu un ochi atent şi instruit, o poţi detecta. Dar sigur acestea, ca şi altele din clipurile lui Jay-Z şi Madonna, ne influenţează inconştientul, scoţând la iveală trăiri negative.
Artiştilor care au vrut să renunţe la acest pact, li s-au înscenat tot felul de acuzaţii, aşa cum a fost şi cazul lui DMX- închis pentru deţinere de droguri şi violenţă asupra animalelor. Acestuia i se ia un interviu în închisoare şi vorbeşte foarte deschis despre ce i s-a întâmplat- înscenat. Vrea să plece imediat ce va fi eleberat unde va vedea cu ochii, însă nu în America. Mărturisea că va pune accentul pe familie şi va lăsa demonul faimei deoparte.
Nu am de gând să divulg tot ce am văzut şi ce m-a lăsat pur şi simplu fără cuvinte,mai bine uitaţi-vă şi voi la acel documentar( cu un simplu search pe Google) şi împărtăşiţi-mi reacţiile voastre.

One thought on “Monstrul faimei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top