Reduceri.Online

You are here
Home > Recomandate > Miscarea – mult prea dificila pentru noi?

Miscarea – mult prea dificila pentru noi?

 Suntem in anul 2011. In secolul XXI, “secolul vitezei”, dupa cum il numesc multi. Insa constat pe zi ce trece ca aceasta viteza se manifesta in domeniul tehnologiei, al socializarii, poate al coruptiei, dar in niciun caz in randul tinerilor, al copiilor si adultilor, acestia pierzand “viteza” in ceea ce inseamna sportul si miscarea.

Un studiu realizat de curand in marile state ale lumii arata, de exemplu, ca unul din patru copii din Marea Britanie nu s-a jucat niciodata afara. Pare incredibil, nu? Da, dar aceasta este realitatea. Acum preferam statul in fata calculatorului, telefonia mobila, socializarea, miscarea doar pana in fata calculatorului, asta in caz ca nu ai laptop. Preferam sa pierdem noptile in cluburi, cafenele sau parcuri.

Sa revenim, totusi la tara noastra Romania. Nu am auzit de un studiu asemanator in ceea ce ne priveste, dar sunt sigur ca rezultatele nu ar fi mult diferite. Acum, pe strazi nu se mai joaca “Sotron”, ”Pititea”, ”Caprita” sau alte  jocuri de care sunt sigur ca ati auzit. Acum, pe strazi e pustiu, copiii stau in fata calculatorului, cu o cola langa si cu mancarea de tip fast-food in cap.

Sa facem un exercitiu de imaginatie:

Anul 2001 – in pauza dintre ore, in scoli se juca “Alergatea”, ”Prinselea”, ma rog, jocuri ce au la baza miscarea. Exista mult bun simt, exista respect. Nu se stia de termenul de “fita”, nu se vorbea de fete, de telefoane si de internet.

Anul 2011, 10 ani mai tarziu, e pauza: copilul se joaca pe telefon, face schimb de numere, intra pe net, e plictisit, de-abia daca iese din clasa. E mult mai tupeist si delasator.

Schimbarea se face brusc. E o evolutie sau e o involutie? Eu, unul, cred ca e involutie in stadiul pur. Eu sunt pentru sport, pentru indrumarea copiilor catre sport, catre miscare, catre sursa de viata. Tu ce iti doresti ? Crezi ca e bine cum e acum?

Nu imi place acest decurs al secolelor. Voi ce ziceti, suna viitorul bine?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top