Reduceri.Online

You are here
Home > Financiar > Economia intr-o lectie > Întâlnire bilaterală istorică : Merkel – Ponta !

Întâlnire bilaterală istorică : Merkel – Ponta !

În ultima săptămână pe lângă obișnuitele evenimente cotidiene (nu puține și unele îngrijorătoare) , am avut satisfacția de a urmări inițiative politice și diplomatice românești dintre cele mai substanțiale , am putea spune chiar din ultimii ani. 

Splendida și galanta găzduire a prințului Charles la Cotroceni în compania președintelui T. Băsescu și întrevederea cu V. Ponta a renumitului membru al Casei Regale Britanice în urma vizitei în România , au fost continuate de o inițiativă , aș spune eu salutară a premierului Victor Ponta în Germania.

victor-ponta-fata-in-fata-cu-angela-merkel-cancelarul-german-germania-doreste-sa-fie-partener-al-ro(1)

Dacă scandalurile și incertitudinile mediatizate din interiorul societății românești ale ultimului an care au culminat cu arestarea îndrăgitului om de afaceri și polician român G. Becali sau cu evidențierea unor eșecuri ale economiei românești , abia acum putem aprecia și susține ca și interesantă și virtual fructuoasă turnura pe care a luat-o diplomația românească și conturul sintetizat de activitățile constante ale unor oameni politici , artiști , oameni de afaceri din România. 

victor-ponta-angela-merkel-intalnire-istorica-premierul-roman-primit-cu-onoruri-militare-18454642(2)

Prima întâlnire bilaterală dintre A. Merkel și V. Ponta se dorește a fi în măsură să amelioreze relațiile României cu Germania . Anul trecut poziția Germaniei prin A. Merkel a fost nefavorabilă României și justă : viața politică românească degenerase într-o scenă caragielinească nepermisă , de neconceput pentru cancelariile și societățile vest-europene. 

victor-ponta-in-direct-de-la-berlin-dezvaluiri-din-culisele-intalnirii-dintre-premierul-romaniei-si-angel

Inițiativa premierului român face dovada și a unei maturizări impresionante în plan politic, diplomatic a tânărului om politic Victor Ponta. Acest gen de viziune politică ar putea crea bazele unor colaborări și stabilități de durată pentru România. 

VWBtDhsl2Gd_1L

Germania este cea mai mare economie și națiune a Uniunii Europene și în același timp relativ apropiată geografic de România. Dacă clemența și agreementul diplomației germane sunt atât de necesare României , principalul obiectiv reprezentându-l aderarea României la spațiul Schengen, oportunitățile economice bilaterale sunt imense pentru viitor , Germania fiind prezentă în topul investitorilor în România. În acest sens, Angela Merkel a dorit să precizeze : Pentru economia germană este foarte important să fie respectat statul de drept, să existe siguranță juridică, să fie combatută corupția și să existe transparență.

Deasemenea , Victor Ponta s-a declarat deosebit de încântat și onorat de primirea de care a avut parte la Berlin și în semn de curtoazie și respect, conform unor surse Antena 3 , a oferit doamnei Angela Merkel un cadou constând în  produse tradiționale românești.

Mâine premierul român continuă vizita prin Europa printr-o întâlnire cu omologii săi la Bratislava, Slovacia .

Dorim mult succes României pe această cale nouă deschisă și ne exprimăm convingerea că o asemenea atitudine ar fi contribuit în trecut la un parcurs mai neted al României în Uniunea Europeană. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top