You are here
Home > De actualitate > ~ Noua Ordine Mondiala ~ > Illuminati – Noua Ordine Mondiala

Illuminati – Noua Ordine Mondiala

Am inceput aceasta sectiune pentru a prezenta pe larg cititorilor acestui blog istoria si posibilele planuri de conducere a lumii a grupului numit Illuminati.

Pentru inceput, sa incepem cu istoria acestui grup.

Illuminati (pluralul din latinescul illuminatus, „ilumináţii” ) este un nume care se referă la mai multe grupuri, atât istorice şi moderne, atât reale cât şi fictive.

Ordinul Iluminaţilor a fost o societate secretă fondată la 1 mai 1776, în Ingolstadt (Bavaria de Nord), de Adam Weishaupt, care a fost primul profesor de drept canonic de la Universitatea din Ingolstadt. Mişcarea era formată din liber-cugetători, liberali, republicani (deci antimonarhici) şi pro-feminini, recrutaţi din lojile masonice din Germania, şi a urmărit să promoveze perfecţionismul prin intermediul misterului şcolilor. În 1785, ordinul a fost infiltrat, dezbinat şi suprimat mai întâi de către guvern bavarez pentru un presupus complot şi apoi în întegul stat (Reich) german. Acuzaţia adusă a fost aceea că scopul ordinului este să răstoarne toate monarhiile şi religiile de stat din Europa.

Mişcarea a fost întemeiată pe 1 mai 1776, în Ingolstadt, de un iezuit numit Adam Weishaupt (d. 1830),  care a fost primul professor laic de drept canonic de la Universitatea din Ingolstadt. Scriitorii din acel timp, ca Seth Payson, credeau că mişcarea reprezintă o conspiraţie de infiltrare şi răsturare a guvernelor statelor europene. Unii scriitori, ca Augustin Barruel şi John Robison, chiar au reclamat că Illuminati au fost în spatele Revoluţiei Franceze, o afirmaţie că Jean-Joseph Mounier a licenţiat în 1801 a sa carte On the Influence Attributed to Philosophers, Free-Masons, and to the Illuminati on the Revolution of France.

Grupul de partizani a primit numele „Illuminati”, deşi ei se autodenumeau „Perfectibilii„. Grupul a fost de asemenea numit Ordinul Illuminati şi Illumináţii Bavarezi, iar mişcarea însăşi a fost raportată la Iluminism (după iluminism). În 1777, Karl Theodor a devenit conducătorul Bavariei. El a fost un susţinător al culturalizării despotismului şi, în 1784, guvernul său a condamnat toate societăţile secrete, inclusiv Illuminati.

În timpul perioadei în care Illuminati putea acţiona legal, mulţi intelectuali influenţi şi politicieni progresivi s-au numărat ca membri, inclusiv Ferdinand of Braunschweig şi diplomatul Xavier von Zwack, care a fost numărul doi în operaţiune şi a fost găsit cu multă din documentaţia grupului când casa sa a fost căutată. Membrii organizaţiei Iluminati promiteau ascultare faţă de superiorii lor, şi au fost împărţiţi în trei clase principale, fiecare cu diferite grade. Ordinul a avut ramurile sale în mai multe ţări de pe continental european; chipurile a avut în jur de 2,000 de memberi în decursul a zece ani. Organizaţia avea atracţie pentru oamenii versanţi în literatură, ca Johann Wolfgang von Goethe şi Johann Gottfried Herder, şi chiar pentru ducii districtului Gotha şi Weimar. Weishaupt a modelat grupul său to spre extinderea în francmasonerie, şi multe filiale Illuminati au adus membri din loji masonice existente. Neînţelegerea din interior şi panica cu privire la succesiune i-au precedat căderea, care a fost realizată de Decretul Secular făcut de guvernul bavarez în 1785.

Illuminati modern

Scriitori ca Mark Dice, David Icke, Ryan Burke, Jüri Lina and Morgan Gricar au argumentat că Iluminaţii bavarezi au supravieţuit, posibil până în ziua de azi. Multe din aceste teorii sugerează că evenimentele din lume sunt controlate şi manipulate de o societate secretă care se numeşte Illuminati. Teoreticienii conspiraţiilor au afirmat că mulţi oameni de seamă au fost sau sunt membrii a societăţii Illuminati, incluzându-i pe Winston Churchill, familia Bush, Barack Obama, the Rothschild family, David Rockefeller şi Zbigniew Brzezinski.

Pe lângă organizaţia secretă şi întunecată, diverse grupări frăţeşti afirmă a fi „succesorii” Iluminaţilor bavarezi şi au folosit deschis numele „Illuminati” în înfiinţarea riturilor proprii. Câteva grupuri care se autodenumesc în oarecare variaţie „Ordinul Illuminati” folosesc numele direct în numele organizaţiei lor, în timp ce alţii, ca Ordo Templi Orientis, folosesc numele ca grad de iniţiere în interiorul organizaţiei lor.

 

Documentare de pe: wikipedia.org

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top