You are here
Home > Enjoy > Credeţi în Apocalipsă ?

Credeţi în Apocalipsă ?

Credeţi în Apocalipsă ?

Suntem în chiar ziua indicată, prezisă de calendarul mayaş ca fiind ziua sfârşitului lumii. Nu-mi propun să discut sau să analizez foarte mult acum acest eveniment atât de interesant . 

palenquecoverinterior(1)

Aş dori mai mult să vă lansez dumneavostră o provocare pentru a vă expune opinia şi pentru a discuta cât mai liber pe această temă care, mai în glumă mai în serios, atinge atât de multe planuri (religios, social, cultural, ştiinţific,etc.).

a11d2x

Ceea ce aş mai dori să adaug însă este faptul că această atât de mediatizată prezicere are peste 180 de precedente în ultimii 2000 de ani. Omul medieval european a trăit o adevărată obsesie din acest punct de vedere. La anul 1000 se aştepta venirea sfârşitului lumii ca rezultat al împlinirii mileniului de la naşterea Domnului Isus Hristos. Neîmplinindu-se prezicerea s-au grăbit să o amâne peste 33 de ani considerând un mileniu de la răstignirea Domnului Isus Hristos. Exemplele de acest gen continuă cu o intensitate exponenţială în unele momente şi în lumea contemporană (sec. XX-sec.XXI).  Există deja o impresionantă literatură şi cinematografie care abordează din cele mai ingenioase puncte de vedere şi forme de manifestare acest subiect care fie şi în treacăt ne-a preocupat fie şi pentru un minut numai pe fiecare dintre noi. 

34706890

 

Din câte cunosc eu calendarul mayaş prezice pentru 21.12.2012 o aliniere planetară şi galactică fără precedent şi susţine ,ca de altfel şi Apocalipsul creştin, sfârşitul tragic şi iminent al lumii civilizate şi a planetei Pământ. În acelaşi timp însă lansează idea renaşterii şi dezvoltării unei lumi noi superioare bazate pe principii fizice şi metafizice neînţelese de omenirea de acum.

Oamenii de ştiinţă s-au străduit să explice şi ei şi să infirme posibilitatea apariţiei unei catastrofe de orice gen în ziua de 21.12.2012 , dar confirmă iminenta degradare a condiţiilor de viaţă de pe planeta noastră , chiar imposibilitatea de a fi locuită într-un orizont de timp care variază de la cercetător la cercetător de la milioane la 2-3 miliarde de ani. În acelaşi timp ,bazându-se poate tacit pe unele studii importante occidentale care arată că în privinţa condiţiilor de viaţă acestea se pot înrăutăţi drastic în unele regiuni ale Terrei dacă fenomenul de încălzire globală continuă în acelaşi ritm şi daca emisiile de gaze şi carburanţi nu vor fi reduse la maxim, câţiva interpreţi s-au străduit şi au avansat însă o interpretare greşită a celorlalţi cunoscători ai calendarului mayaş care au avansat 21.12.2012 şi susţin că 21.12.2112 , adică peste 100 de ani , este mai real şi mai potrivit din toate punctele de vedere pentru sfârşitul lumii.

34633210

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top