Reduceri.Online

You are here
Home > De actualitate > Evenimente > Brazilia 2014 : România a învins Ungaria cu 3-0 !

Brazilia 2014 : România a învins Ungaria cu 3-0 !

Oricât de ocupaţi am fost în timpul săptămânii am aşteptat cu toţii cu multă nerăbdare meciul de fotbal România – Ungaria contând pentru participarea la Campionatul Mondial de Fotbal Brazilia 2014.

Brasil-2014-Brazil-2014-Logo-Oficial-1aziomh-263x300

Această partidă parcă a început cu mult înainte. Încă de ieri,06.IX.2013, de pe la orele 17.00 televiziunile de ştiri prezentau imagini dezolante cu răfuielile dintre suporterii maghiari veniţi la Bucureşti şi forţele de ordine . Îngrijorările s-au amplificat deoarece teama generală era extinderea atitudinilor reprobabile în sfera politicului şi a relaţiilor bilaterale româno-maghiare. Din fericire lucrurile s-au mai calmat şi la momentul începerii partidei, deşi încă existau animozităţi , convingerea că partida se va desfăşura în condiţii normale se înfiripase temeinic.

5a8f42f461380742

Începută la orele 21.00 , ora Bucureştiului, confruntarea sportivă ne-a adus în pragul unor emoţii greu de descris. Speram cu toţii într-o victorie a naţionalei , dar nu credeam într-o victorie facilă. Personal eram îngrijorat de experimentările antrenorului Piţurcă într-un moment atât de major . Aceste chestiuni erau în măsură să dea speranţe şi speculaţii de partea presei şi mentalului adversarilor dincolo de mobilizarea exemplară pe care se miza în situaţia unei confruntări de tradiţie. Mă neliniştea eventualitatea destul de probalilă a cel puţin vreunei disfuncţionalităţi în apărarea echipei României care să deschidă un drum facil spre gol a naţionalei Ungariei. Acest lucru a fi cântărit enorm în balanţă victoria ehipei naţionale a României. La fel în privinţa atacului naţionalei existau reţineri. Marica ,deşi un jucător recunoscut , consacrat este momentan fără echipă de club, iar colaborarea lui cu linia de mijloc a naţionalei în condiţiile doar a unor antrenamente recente comune era incertă. Descumpănea enorm eşecul înregistrat de România în dubla cu echipa Olandei aflată într-o formă de tip galactic , fiind o echipă de top 10 mondial.

Debutul partidei n-a fost deosebit de toate celelalte meciuri în primele 2 minute, dar o interceptare aproape nesemnificativă a lui Marica în faţa apărătorului central maghiar l-a propulsat pe atacantul român în situaţia de unu la unu cu portarul maghiar şi Marica nu a ratat. Era 1-0 din minutul 3.

marica_08_82120bff85

Partida a continuat şi parcă nu eram liniştiţi nici la acest scor chiar dacă ocaziile echipei ungare întârziau să apară , iar prezenţele lor în jumătatea adversă anemice. În minutul 31 o pasă primită de Marica în marginea careului advers şi o pasă inteligentă înapoi a acestuia către Pintilii , aşează acestuia mingea pentru un şut imparabil în vinclul drept al porţii lui Bogdan , portarul Ungariei. Se realiza desprinderea şi prima partidă s-a încheiat cu 2-0.

-articles_24671_31006

Începutul partidei a doua a confirmat lipsa de soluţii din echipa maghiară în atac şi prudenţa apărării şi mijlocului eghipei României , aş spune eu, mai experimentată şi valoroasă. Doar sporadic maghiarii au pătruns spre careul advers , dar nicio ocazie certă, monumentală. Ne era frică doar de vreo gafă de proporţii a naţionalei României sau de o cădere fizică pe sfârşit de partidă. Din fericire din minutul 60 echipa României a condus impetuos ostilităţile din teren şi au urmat ocazii monumentale ale lui B. Stancu rămas singur în faţa portarului sau a lui Tănase care în cele din urmă va înscrie în minutul 88 pentru 3-0 .

-articles_24683_31013

Partida s-a încheiat cu acest scor … de neprezentare , iar jocul a arătat exact aşa cum reflectă scorul. Există şi partide în care joci bine , chiar foarte bine şi pierzi cu 3 sau 4 – 0 , dar acum nu a fost cazul unei justificări de niciun fel din partea echipei Ungariei.

Mult succes echipei naţionale a României care în 10 septembrie întâlneşte echipa Turciei. Sper ca 10 septembrie , ziua mea de naştere, să le poarte noroc spre victorie.Ar fi bun chiar şi un egal, dar o victorie a tranşa definitiv echipa care merge la baraj. Însă şi echipa Turciei vine motivată, România a câştigat la Istanbul cu doar 1-0, iar o victorie la Bucureşti ar aduce Turciei exact 13 puncte cât are şi România. Felicitări şi mult succes echipei naţionale a României şi să dea Dumnezeu să asistăm la naşterea unei mari echipe a Românei !

-articles_24671_31008

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top