Reduceri.Online

You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Adormirea Maicii Domnului – 15 August 2013 !

Adormirea Maicii Domnului – 15 August 2013 !

La mijlocul lunii august , a devenit o tradiţie , creştinii ortodoxi sărbătoresc pe Maria , Maica Domnului. Această zi este una deosebită în Calendarul Creştin Ortodox purtând numele de Adormirea Maicii Domnului.

120803_adormirea_maicii_domnului_w80_h80 

În data de 15 August, Mama Domnului Isus Hristos, Maria,  este sărbătorită cu mare fast în toate regiunile ţării. Pelerinajele la mănăstirile fiecărui judeţ sunt deja o constantă, o tradiţie specifică fiecărui judeţ, fiecărei zone. Zeci de mii de tineri , copii sau bătrâni au sosit încă de ieri la Mănăstirile din Moldova (Putna), la Mănăstirea Nicula (Cluj) cu prezenţa Mitropolitului Clujului , Albei , Maramureşului şi Crişanei , Andrei Andreicuţ. În judeţul Bihor pelerinajul se realizează an de an la Mănăstirea Izbuc pe care am vizitat-o ultima dată în urmă cu 4 luni. Ieri seară rugăciunile au început să se înalţe din partea credincioşilor în paralel cu procesiunile şi slujbele oficiate de reprezentanţii Bisericii.

manastirea-nicula-icoana_9da34535f85a12

La malul mării se sărbătoreşte Ziua Marinei Române . La Constanţa , Tulcea , reprezentanţii Marinei Române au organizat activităţi deosebit de îndrăgite şi antrenante din dorinţa de a oferi cât mai multe motive de bucurie şi palpitaţii tuturor participanţilor la eveniment.

96x56(12)

96x56(4)

 Sărbătoarea cuprinde atât serviciul religios (binecuvântarea şi aprecierea reprezentanţilor Bisericii Ortodoxe), cât şi îndrăgitele momente ale prezenţei zeului Nereus sau Neptun la litoralul mării subliniind protecţia acordată de către ei vapoarelor şi marinarilor, dar şi activităţile specific marinăreşti (salve de tun de pe vapor, parade pe nave etc.).

96x56(11)

96x56(6)

Urăm „La Mulţi AAAAAni !” Marinei Române, „La Mulţi AAAAAni !” tuturor care-şi sărbătoresc onomastica în această zi , Maria şi Marian sau derivate ale acestora !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top