Reduceri.Online

You are here
Home > De actualitate > ~ Noua Ordine Mondiala ~ > Barack Obama – Discursul privind starea naţiunii !

Barack Obama – Discursul privind starea naţiunii !

Preşedintele american, Barack Obama, aflat la al doilea mandat prezidenţial , a ţinut în 12.02.2013 discursul anual privind starea naţiunii. Majoritatea analiştilor care aşteptau acest moment susţin că se aşteptau la proiecte ambiţioase ale marelui lider politic american în cel de-al doilea mandat prezidenţial.

barack-obama-70

Discursul s-a întins pe perioada unei ore şi a sintetizat într-un mod magistral problemele şi situaţia actuală a naţiunii americane , cât şi obiectivele propuse pentru a fi soluţionate în următoarea perioadă.

Mesajul-lui-Obama-in-discursul-despre-Starea-Natiunii--Repornirea-economica-si-controlul-armelor

În acest mod aşadar , Barack Obama şi-a prezentat propria viziune şi a administraţiei sale referitoare la starea naţiunii americane , o adevărată radiografie a societăţii americane şi chiar mondiale. Deşi s-a referit majoritar la problemele şi aspiraţiile interne ale Statelor Unite ale Americii , preşedintele american prin discursul său a oferit un posibil traseu al evoluţiei economice , politice şi militare a întregii lumi.

barack-obama-7000

Aspiraţiile administraţiei Obama la cel de-al doilea mandat  sunt într-un mod special: reglementarea legislaţiei armelor de foc care în SUA este foarte permisivă şi a devenit o adevărată problemă, situaţia schimbărilor climaterice constatate la nivel internaţional şi posibilităţile stopării unui fenomen generalizat capabil să afecteze ecosistemul planetei Pământ , relansarea economică a SUA având la bază în principal potenţialul economic şi uman intern şi nu în ultimul rând începerea negocierilor pentru crearea unei regiuni extinse de liber-schimb între SUA şi Uniunea Europeană sau discuţii cu Rusia pentru reducerea arsenalului nuclear.

Discursul-lui-Obama-despre-starea-natiunii--aproape-electoral

Fiecare dintre aceste subiecte constituie adevărate probleme şi provocări la nivel mondial surprinzând modul amplu al expunerii din partea administraţiei B. Obama. În plan intern se doreşte o relansare economică consistentă şi viguroasă a economiei americane care se găseşte acum într-un stadiu al relansării. S-a insistat în principal pe aportul pe care îl poate avea regiunile din Nord în această privinţă.

Obama--Prefer-sa-am-un-mandat-bun--decat-doua-proaste

La fel în privinţa armelor de foc se doreşte o legislaţie mai puţin permisivă care este îndelung dezbătută în interiorul naţiunii americane în ultimii ani avându-se în vedere şi numeroasele cazuri nedorite ale unui anumit gen de criminalitate care îndoliază America în chiar zonele cele mai importante pentru o civilizaţie: instituţiile de invăţământ sau spaţiile publice.

barack-obama-500

Schimbările climaterice oferă şi ele un motiv serios de îngrijorare prin numeroasele uragane care au încercat greu coastele americane în ultimii ani , încălzirea globală devenind o certitudine şi un adevărat pericol la adresa securităţii mondiale într-un orizont mediu de timp.

Obama-isi-va-rosti-discursul-privind-starea-natiunii-la-12-februarie

Crearea unui vast areal de liber-schimb SUA-Uniunea Europeană reprezintă cu adevărat o ţintă deosebit de ambiţioasă expusă de către administraţia Obama. Ne permitem să subliniem că o asemenea iniţiativă susţinută ar putea oferi soluţii imediate şi reale ambelor megastructuri statale pe termen scurt , mediu şi lung. Chiar dacă au mai fost voci anterioare care au încercat să reliefeze efectul benefic al unei acţiuni de acest gen, originalitatea unei astfel de abordări şi nivelul înalt la care a fost susţinută ne demonstrează că ambiţiile SUA în perioada următorilor 4 ani sunt inedite şi deosebit de mari. 

Problema arsenalelor militare a fost pusă deasemenea în discuţie , dorindu-se contacte sporite şi garanţii serioase cu Rusia în privinţa reducerii acestora.

Nu ne rămâne decât să urăm succes Americii în ceea ce şi-a propus şi să sperăm că toate aceste aspiraţii vor avea efecte pozitive cât mai curând.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top