You are here
Home > De actualitate > ~ Noua Ordine Mondiala ~ > Vizita Lagarde-FMI în România !

Vizita Lagarde-FMI în România !

Un nou acord al României cu Fondul Monetar Mondial (FMI) pare din ce în ce mai probabil. Negocierile încep astăzi, miercuri, 17.07.2013, fiind vorba despre un acord preventiv a cărui valoare ar fi de circa 5 miliarde dolari. Ultimele acorduri ale României cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană au fost încheiate în 2009 şi 2011 şi au avut o valoare de 13 miliarde de dolari. Acordul din 2011 trebuia să se finalizeze în martie 2013 , dar au intervenit unele întârzieri care au fost sancţionate de către membrii FMI în vizitele anterioare.

thumb_100_100_lagarde-ar-fi-pacat-ca-romania-sa-nu-continue-parteneriatul-bene

Deosebit de emoţionantă a fost vizita doamnei Christine Lagarde în România , director general al Fondului Monetar Internaţional.

thumb_100_100_lagarde-fmi-liberalizarea-pietei-energiei-isi-va-arata-roadele-p

Prezenţa doamnei Ch. Lagarde a prefaţat negocierile de azi.Doamna Ch. Lagarde a ţinut să mulţumească în cadrul discursului propriu pentru primirea călduroasă a oficialilor români, a primului ministru Victor Ponta şi a guvernatorului Băncii Naţionale a României , Mugur Isărescu. Directorul gen. FMI a făcut dovada unui spirit candid caracteristic doar marilor personalităţi ale lumii şi a unei bunăvoinţe sincere. Ch. Lagarde s-a declarat impresionată de arhitectura capitalei României asemănătoare cu cea a capitalei Franţei, Paris, oraşul de origine al doamnei Lagarde. 

thumb_100_100_christine-lagarde-romania-probabil-da-va-avea-un-nou-acord-cu-fm

Doamna Ch. Lagarde a susţinut că România este  „o ţară mândră şi puternică care face parte din UE cu mândrie şi putere” .
„Viitorul României este strâns legat de cel european. Există o zicală la voi: ‘Unde-s doi, puterea creşte’. Sună foarte frumos, atât ca sonoritate, cât şi ca mesaj, relevând ceva foarte profund legat de ţara voastră: România este unică, însă în acelaşi timp este şi europeană”, a precizat Lagarde, care a ţinut să mulţumească celor prezenţi în limba română. Făcând dovada unui orizont cultural deosebit de extins , Doamna Ch. Lagarde a mai spus : „Eugen Ionesco, care se joacă şi acum în teatrele pariziene, spunea că visele şi temerile ne fac să fim uniţi. Dar ideea este simplă, doar împreună europenii putem prospera şi înflori, principiul continuă şi azi. Bătrâna Europă se uită spre răsărit, iar România se uită spre vest”.

thumb_100_100_basescu-directorului-fmi-decizii-populiste-pot-sa-dezechilibreze

Vizita oficială a doamnei Ch. Lagarde s-a desfăşurat luni şi marţi prin întâlniri cu preşedintele României, Traian Băsescu, premierul României , Victor Ponta şi o vizită la Petrom City, sediul OMV Petrom.

thumb_100_100_ce-a-discutat-ponta-cu-lagarde-la-palatul-victoria

Evoluţia şi rezultatele negocierilor cu FMI vor fi făcute cunoscute pe măsura avansării acestora în zilele următoare.

thumb_100_100_andrea-schaechter-viitorul-ef-al-misiunii-fmi-in-romania

Spre deosebire de oficialităţile române şi România în general care se declară satisfăcute de activitatea şi prezenţa FMI în ţară , autorităţile maghiare au luat decizia de a suspenda sediul FMI din Ungaria , mulţumind acestuia pentru activitate şi încrezători că se vor descurca mult mai bine singuri. 

thumb_100_100_ungaria-a-cerut-fmi-sa-inchida-biroul-de-la-budapesta

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top