Reduceri.Online

You are here
Home > De actualitate > TITULARIZARE 2012 !

TITULARIZARE 2012 !

TITULARIZARE 2012 !

Ieri , 2 august 2012 , a avut loc Examenul Naţional de Titularizare în Învăţământ , ediţia anului 2012. 

Acest examen a fost total diferit faţă de ceea ce a avut loc ca şi mod de organizare şi conţinutul examenului de titularizare din ultimele decenii. Ameninţat pe parcursul anului 2011-2012 cu dispariţia însăşi şi supus unei ample revizuiri pe parcursul ultimului an , politizat într-o manieră nedorită , chiar incredibilă, acest examen a avut loc în cele din urmă , fiind stabilit pentru data de 2 august 2012. Anii anteriori examenul avea loc în perioada 10-16 iulie. Până în ultima săptămână de dinaintea examenului nu erau cunoscute modelele de subiect pe discipline sau ceea ce vor conţine în linii mari acestea. Incertitudinea cu siguranţă a condus la multe nemulţumiri şi eşecuri , destul de mulţi concurenţi ieşind din concurs după prima sau a doua oră a acestuia. Marea noutate a fost scoaterea subiectelor care conţineau verificarea cunoştinţelor de specialitate-disciplină ale candidaţilor şi susţinerea probei doar din metodică ceea ce a adus încă de dinainte multe critici din partea cadrelor didactice , inclusiv a  celor deja titularizaţi. Personal , am participat şi eu şi subiectele deşi nu le-am perceput ca foarte grele , consider că solicită toată atenţia şi priceperea metodică a candidatului şi formulări proprii într-o organizare proprie a răspunsurilor, ceea ce nu este uşor deloc şi nici la îndemâna oricui. Trebuie să stăpâneşti toate subiectele şi să oferi un răspuns amplu la toate , detaliat , ceea ce necesită timp, concentrare, nervi de oţel. Tot personal, aş opta şi susţin, ca şi mulţi dintre colegi, un examen în care măcar jumătatea punctajului să fie atribuit cunoştinţelor şi opiniilor de la disciplina de concurs.

Au funcţionat deasemenea şi camerele de supraveghere audio-video spre deosebire de orele inspectate unde n-au fost introduse încă.

Se aşteaptă notele pe data de 6-7 august 2012 când se pot depune şi eventualele contestaţii şi după această etapă se vor organiza şedinţele publice pentru obţinerea posturilor în funcţie de nota obţinută la titularizare , posturi care cel puţin la Istorie, disciplina mea de concurs , are foarte puţine locuri în ultimii 6 ani.

Mult succes tuturor , note cât mai mari şi obţinerea posturilor dorite !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top