You are here
Home > Coltul m@gic > Puncte tari/slabe

Puncte tari/slabe

Aş începe cu un simplu fapt: instalaţia de apa. Când e în regulă, pot beneficia de aceasta spălându-mi hainele, având grijă de corpul meu, păstrând curăţenia casei, prin intermediul apei.

Apoi apare o mică fisură pe o ţeavă, azi una, mâine poate apare încă una şi tot aşa, dacă nu voi lua măsurile necesare pentru a repara instalaţia, risc să am probleme cu vecinii, că îi inund. Şi nici tu nu prea pot fi încântată că plătesc pe apa pierdută în zadar, în plus la factura de apă.

Acum pot vorbi de punctele tari/slabe în analogie cu această mică poveste. Oricât de multe puncte forte am (instalaţii bune, apă de calitate etc.), cea mai mică slăbiciune mă poate îngenunchia (fisurile care stric sistemul).

Cu cât slabiciunile sunt neglijate, părându-mi-se că sunt neimportante, că mă descurc şi cu celelalte calităţi, nu e chiar aşa. Orice sistem începe să se strice dacă nu e bine îngrijit., destul de des şi uneori cu consecinţe nefaste, şi cu greu mai poţi reface; ceea ce e stricat, trebuie schimbat.

Tot aşa, omul are nevoie permanent să devină cât mai bun cu putinţă, lucrând mai ales cu defectele lui şi neculcându-se pe o ureche că are anumite calităţi, care îl imping în faţa altora. Nu e suficient.

Aşa că e bine să lucrăm neîncetat cu noi, oricât de greu ne pare unora, efortul acesta e bun, binevenit şi contează. Devenirea fiecăruia ne aşteaptă pe toţi, şi oricare dintre noi nu o poate atinge decât prin lucru asupra sie însuşi/însăşi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top