You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Margaret Thatcher – „Doamna de Fier” – a decedat !

Margaret Thatcher – „Doamna de Fier” – a decedat !

Margaret Thatcher , fostul premier britanic , a decedat astăzi în urma unui atac cerebral.

„Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral”, a anunţat  purtătorul de cuvânt al familiei Thatcher, lordul Bell, citat de BBC.

margaretthatcher2010

Margaret Thatcher a fost prima femeie premier a Marii Britanii conducându-şi partidul spre trei victorii electorale. Pentru mai bine de un deceniu ea a reuşit să eclipseze şi să farmece întrega scenă politică a Marii Britanii (1979-1990).

mthatcherchina-jpg_124451

 

De orientare conservatoare a fost supranumită „Doamna de Fier” pentru carisma ei politică şi fermitatea în urmărirea propriilor interese politice şi pentru revigorarea economiei Marii Britanii.

mthatcheraniversare-jpg_124452

 

Succesele nu au întârziat să apară : privatizări reuşite ale unor intreprinderi de stat şi o afirmare economică semnificativă a Marii Britanii în plan extern. Mai puţin plăcut a fost conflictul argentiniano-britanic din această perioadă.

mthatcher3ani-jpg_124452

În ciuda unor manifestaţii muncitoreşti de amploare , premierul M. Thatcher a dat dovadă de o forţă şi convingere nesperate pentru o femeie , iar în cele din urmă a fost deosebit de respectată şi apreciată şi de către adversari.

mthatcherfamilie-jpg_124452

Marele om politic şi vizionar care a fost Margaret Thatcher a decedat la vârsta de 87 de ani .

mthatcherinfirnmerie-jpg_124451

Dumnezeu să o odihnească în pace !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top