You are here
Home > Enjoy > Muzica > La multi ani, George Hora!

La multi ani, George Hora!

Azi e ziua de nastere a lui George Hora partypartyparty… Asa ca LA MUUULTI ANI si cat mai multe hit-uri winking! Sunt putini artisti in tara asta (ma refer artisti in adevaratul sens al cuvantului) si George face parte din ei thumbs up!! Good job… Tine-o tot asa!

Cine e George Hora? (pentru cei care nu au auzit de el) happy

George Hora s-a nascut pe 25 martie 1985 si a inceput sa compuna si sa scrie texte inca de la varsta de 15 ani.
Atunci si-a format prima trupa pop, impreuna cu sora lui, Kamelia, in care activa atat ca si artist dar si ca producator executiv si compozitor.
A terminat cursuri de Pian, Keyboard, Percutie si Inginerie de sunet Studio in cadrul Scolii Populare de Arte Timisoara intre anii 2000 si 2006.
In 2003 a terminat liceul de arhitectura Ion Mincu, iar imediat dupa aceea a decis sa dea la Facultatea de Muzica din Timisoara. Din 2008 este licentiat in muzica si Pedagogie muzicala.
Primul album l-a compus in 2001. Tot atunci a castigat concursul pe zona Banat Best New Band sustinut de PRO FM si emisunea ZERO.
Prima colaborare cu artisti de pe piata muzicala romaneasca a avut loc in 2004 cand a compus 2 piese pentru trupa ACTIV, printre care si single-ul lor de mare succes „Doar cu tine.
In 2006 si 2007 a compus si produs 2 single-uri de succes NEVER si SOARE ale trupei SISTEM. Tot in 2007 a colaborat prima oara ca si inginer de mix si master cu Crush si Alexandra Ungureanu pentru albumul Hello.
In acelasi an incepe si colaborarea ca si producator si compozitor cu DJ Andi pentru care a compus pana acum 2 hituri electro club : Colours of the rainbow (2008) si Freedom (2009) ambele feat Stella.
In tot acest timp a pus bazele studioului propriu si labelului independent STUDIO 66.
In 2008 a castigat primul concurs de compozitie privat din Romania, Battle of Songs, premiul cel mare in valoare de 10 000 euro cu piesa `De cand ai plecat` cantata de ALIN NICA.
Iar in 2009 a participat in finala Eurovision Romania cu 2 piese cantate de Juan Xavier Perdoname si Alin Nica Dont leave.
In iarna anului 2008 este contactat de Puya pentru a colabora pe partea de productie la albumul Romanisme I.
Astfel in ianuarie 2009 produce si compune mai multe track-uri pentru Puya printre care si piesa UNDEVA IN BALKANI.
Prima aparitie oficiala a artistului George Hora are loc odata cu aparitia videoclipului si piesei cu Puya.
Aceasta ajunge repede NO 1 in ROMANIA pe radio si TV.
Compune primul single VOXIS vs Dj Andi „To the moon si devine producatorul executiv exclusiv/manager al proiectului VOXIS din 2009.
La Cerbul de Aur 2009 concureaza cu piesa Dirty Dancer cantata de reprezentanta AUSTRALIEI ,artista XONIA.
In prezent compune si produce pentru multi artisti din Romania atat cunoscuti cat si necunoscuti.
Printre acestia se numara: PUYA, SISTEM, KAMELIA, ALEXANDRA UNGUREANU, ELI, SIGN (finalisti Megastar 3 Romania), XONIA, ALIN NICA , JUAN XAVIER , JAPHET NIVEN, DJ ANDI, VOXIS.
(
http://www.bestmusic.ro/george-hora/biografie/)

Uite si cateva hit-uri semnate George Hora:
George Hora – Elyo ( 1st Official single )

Fely feat. Puya – Vreau sa te sun

Kamelia – Dreamin’

Puya feat. George Hora – Undeva in Balcani (STUDIO 66)

George Hora – Oki Yey


Eli feat. Mark si George Hora – Fiecare face ce vrea

Eli – Hey

Iar azi urmeaza sa lanseze melodia „I need somebody” happy cadoul lui pentru fani! Sunt sigur ca abia asteptati sa o auziti! big grin

LA MULTI ANI INCA O DATA, GEORGE HORA!applause

Lasă un răspuns

Top