Reduceri.Online

You are here
Home > De actualitate > Evenimente > Începe : Tradiţionala Vânătoare de la Balc 2013 !

Începe : Tradiţionala Vânătoare de la Balc 2013 !

Tradiţionala Vânătoare de la Balc va avea loc şi în acest an . Invitaţii marelui sportiv şi om de afaceri român Ion Ţiriac se găsesc în „trafic” spre localitatea destinată evenimentului vânătoresc. Între aceştia s-au aflat anul trecut, 2012 , mari personalităţi din rândul unor familii nobiliare din Europa şi directori ai unor mari companii europene. Şi în acest an se pare că prezenţa va fi cel puţin la fel de prestigioasă ca şi anul trecut.

balc_vanatoare_mistreti_67967300

În acest an însă „secretul” sosirii distinşilor invitaţi şi al desfăşurării vânătorii au fost păstrate mai bine. A planat până acum incertitudini în privinţa aeroportului pe care vor ateriza cei invitaţi : Debrecen,Ungaria sau Oradea. Dintre primii sosiţi acum au aterizat la aeroportul Oradea. Singurul care a oferit declaraţii presei a fost prinţul Dimitrie Sturdza care sosit azi s-a declarat satisfăcut de invitaţie şi de auspiciile sub care se desfăşoară până acum.

balc

Criticile existente şi anii trecuţi la adresa acestei vânători considerate de către ecologişti de-a dreptul „barbară” se conturează şi în acest an , 2013, prin acţiuni concrete. Remus Cernea, deputat de orientare ecologistă declară pe VoxPublica: ” „Vânătoarea” de la Balc reprezintă un masacru care ignoră recomandările europene în domeniu şi Codul Etic al Vânătorului. Voi propune un proiect de lege pentru a putea fi interzisă.”

stop-killing-play-tennis

De cealaltă parte aprecierile înalţilor participanţi la adresa tradiţionalului eveniment sunt dintre cele mai entuziaste. Dumnealor susţin că este cea mai bine organizată vânătoare şi de tradiţie la nivel european, opozanţii argumentând că animalelor respective, mistreţii, nu li se acordă nicio şanşă , fiind îndreptate direct spre standul de tragere al vânătorului. Importanţa unui astfel de eveniment reprezintă, pe lângă bucuria revederii într-un cadru cinegetic şi destins, o ocazie pentru a discută sau iniţia diferite proiecte de afaceri benefice economiei naţionale şi omului de afaceri român.

balc_79883000

Invitaţii vor fi cazaţi în hotelurile din Marghita , iar vânătoarea propriu-zisă se va desfăşura timp de două zile            ( sâmbătă şi duminică) , duminică mai scurtă şi cu stabilirea succesului vânătorii din acest an. Gonacii sunt deja stabiliţi , la fel şi vânătorii locali participanţi, preţul obţinut de ei anul trecut fiind situat între 50-150 lei în fiecare zi. La fel au fost solicitate autorităţile sanitare în domeniu din judeţul Bihor care vor trebui să-şi ofere serviciile , deoarece o parte a trofeelor de mistreţi vor fi donate pentru hrană unor centre care deţin persoane aflate în nevoie ( copii şi bătrâni ).

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top