You are here
Home > De actualitate > ~ Noua Ordine Mondiala ~ > Franţa însângerată şi îndurerată ! Marş de doliu, solidaritate şi respect !

Franţa însângerată şi îndurerată ! Marş de doliu, solidaritate şi respect !

Anul 2015 a debutat printr-o înflăcărare a tuturor date fiind speranţele care se înfiripau privind evoluţiile pozitive în plan social, cultural, economic etc. Din nefericire săptămâna trecută a demonstrat că fapte care nu le mai doream şi ne plăcea să credem că nu mai sunt posibile au recidivat. Întreaga Europă a rămas îndurerată şi însângerată la aflarea veştilor şi imaginilor care relatau faptele inimaginabile şi nemiloase ale fraţilor Kouachi şi a altor două persoane apropiate în primă fază a acestora. Dar nu numai Europa , ci întreaga lume.

În data de 7 ianuarie 2015 la orele 11,20 la Paris , Cheriff şi Said Kouachi au deschis focul în sala unde erau reuniţi în sedinţă de redacţie angajaţii revistei Charlie Hebdo. Patru  caricaturişti vedetă, Charb, Cabu, Tignous si Wolinski, deosebit de cunoscuţi în Franţa, au murit, precum şi economistul Bernard Maris, care lucra şi la radio France Inter.

61618882

Deosebit de îndemânatici cei doi nu erau necunoscuţi autorităţilor franceze . Acest „11 septembrie” francez cum l-au numit unii jurnalişti europeni a cutremurat întreaga lume. O mobilizare generală fără precedent a avut loc în Franţa , iar Parisul a devenit deosebit de securizat. Căutările au continuat pentru identificarea şi capturarea celor doi fugari , dorindu-se anihilarea lor cât mai rapidă deoarece existau temeri că alte acte necugetate şi extremiste ar putea fi comise foarte curând. În cele din urmă au fost localizaţi , dar forţele speciale franceze au fost nevoite să-i ucidă deoarece aceştia nu s-au predat. În total peste douăzeci de morţi , pierderi materiale notabile şi sentimentul insecurităţii în cele mai evoluate oraşe ale lumii în care trăim . Se pare că actele comise au fost revendicate de către Statul Islamic ISI a cărui simpatizanţi se declarau teroriştii.

kouachi-465x390

Revistă de satiră prin execelenţă ( asemănătoare Revistei Caţavencu) , Charlie Hebdo şi-a permis să satirizeze inclusiv marii lideri religioşi ai lumii actuale sau trecute , chiar pe Profetul Mahomed . Din nefericire extremiştii lumii arabe nu pot înţelege aşa ceva şi nici tolera. Replici ale acestor evenimente au mai avut chiar azi la Hamburg , Germania la sediul altei reviste de satiră. Se pare că însăşi libertatea de exprimare a înregistrat o serioasă lovitură şi din câte am observat eu aceste reviste nu au avut nici pe departe un subiect predilect sau o aversiune specială privind cultura musulmană. Într-o altă ordine de idei nu ar mai trebui să gustăm niciodată bancuri cu evrei, olteni sau ardeleni de frică că ar putea ca vreunul dintre aceştia să ne ucidă.

Azi , 11.01.2015, într-un gest de profundă pioşenie şi respect pentru jertfa şi drama suferită de către jurnaliştii şi caricaturiştii francezi , a avut loc un marş deosebit de amplu la Paris la care au participat circa 1 milion de oameni şi peste 50 de şefi de state din întreaga lume avându-i în frunte pe preşedintele Franţei, Francois Hollande, cancelarul Germaniei , Angela Merkel, David Cameron – prim-ministrul Marii Britanii , inclusiv proaspăt investitul preşedinte al României , Klaus Johannis.

paris3-572x600

paris1-600x366

paris-600x451

 

Adresez pe această cale condoleanţele mele tuturor familiilor celor decedaţi într-un mod nedemn şi inutil. Speram că aşa ceva va deveni imposibil , dar se pare că aceste evenimente sunt doar începutul. Îmi exprim regretul că libertatea şi democraţia sunt atât de fragede tocmai pentru faptul că oferă o atât de mare deschidere în spaţiul public şi privat, dar cred că nu poate fi incriminată întreaga comunitate musulmană pentru cele întâmplate. Chiar membrii familiei celor doi fraţi Kouachi, mult mai echilibraţi şi înţelepţi şi-au prezentat scuzele şi condoleanţele. Sunt convins însă că un dialog mai amplu va trebui să aibă loc la nivelul întregii societăţi europene şi că vor fi analizate mai atent fenomenele emigraţiei şi imigraţiei. Deasemenea dialogul cu lumea arabă va trebui purtat de către europeni cu devotament , diplomaţie , respect şi fermitate în acelaşi timp.

61619091

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top