You are here
Home > Fashion > Accesorii > Filme 2013 !

Filme 2013 !

La acest sfârşit de noiembrie , fiind intraţi în perioada postului Crăciunului , apropiindu-ne cu repeziciune de ultima lună a anului când sărbătorile de iarnă bat la uşă , iar bilanţurile se realizează de către fiecare în parte , m-am gândit că ar fi binevenită şi o scurtă prezentare a celor mai importante filme ale anului 2013.

Domeniul cinematografic ne fascinează şi inspiră de foarte mult timp şi alături de muzică , jocuri şi divertisment sunt de departe genurile cele mai apreciate de către toate vârstele. În 2013 au apărut filme deosebit de interesante şi bine realizate în fiecare lună , putând fi invocate cel puţin 50 de filme ale diferitelor case de producţie cu aprecieri la superlativ.

Am să prezint într-un mod succint doar pe cele care am considerat că sunt cele mai reprezentative însă sunt sigur că nedreptăţesc cel puţin încă 10-20 de lung-metraje.

Din genul SF un prim film care poate fi enumerat este Cercul de foc (Pacific Rim). Legiuni de creaturi monstruoase, cunoscute drept Kaiju au început să iasă din mare şi să năvălească pe pământ. A izbucnit un război cu umanitatea, în care milioane de oameni şi-au pierdut viaţa, iar resursele planetei au fost consumate şi irosite ani de-a rândul. Kaiju sunt niste creaturi uriaşe, iar pentru a-i înfrunta oamenii au nevoie de arme speciale, respectiv de robotii Jaegers, niste uriaşi mecanizaţi construiţi pentru a fi controlaţi simultan de doi piloţi ale căror creiere sunt legate printr-o punte neuronală.

Pacific_Rim_1372785779_2013

Genul de animaţie este reprezentat într-un mod special de către „Epic”.Filmul e bazat pe o carte pentru copii scrisă de William Joyce. Acţiunea filmului va urmări o bătălie de proporţii dintre bine şi rău, ţinută în pădurile unui regat din vremuri de demult. Când o adolescentă se va trezi, ca prin magie, transportată în acest univers secret, ea trebuie să adune alături o echipă de personaje fantastice bizare, în a căror mână se află salvarea acelui ţinut, dar şi a lumii ei. Astfel, o armată de gâze este nevoită să ceară ajutorul unor fiinţe supranaturale, cunoscute sub numele de Oamenii-Frunză, pentru a-şi proteja gradina de lăcomia unei atotputernice regine-paianjen.

Epic_1366718599_2013

Acelaşi gen SF a adăugat în colecţie : „Star Trek into Darkness”. După prima misiune, echipajul Enterprise este chemat înapoi acasă, unde află că o putere de neoprit a instituit teroarea din interiorul propriei lor organizaţii, aruncând în aer întreaga flotă şi tot ce reprezenta ea, lăsând lumea noastra intr-o situaţie de criză. Căpitanul Kirk porneşte o vânătoare de capete într-o zonă de război cu misiunea de a da de urma celui ce este sursa armelor de distrugere în masă.

Star_Trek_Into_Darkness_1365607296_2013

Un film de acţiune, dramă-thriller este „The East”. Sarah e o agentă sub acoperire, care lucrează pentru o firma privată al cărei scop este să protejeze interesele corporaţiilor împotriva extremiştilor ce vor să conserve cu orice preţ mediul înconjurător. Ea se infiltrează într-o organizaţie anarhistă „The East” şi sfârşeşte prin a se îndrăgosti de carismaticul şi atrăgătorul Benji, care e tocmai liderul grupării eco-teroriste.

The_East_1367329070_2013

„Curse of Chucky” este un film horror-thriller care prezintă povestea unei păpuşi-ucigaşe înfiorătoare. La fel „Robosapien” prezintă aventurile unui robot special proiectat să rezolve situaţii deosebite. Lumea orcilor în acţiune este ecranizată prin „Orc Wars”.

 

Curse_of_Chucky_1374224368_2013Robosapien_Rebooted_1370896961_2013Orc_Wars_1362889948

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O adevărată reuşită o reprezintă „Elysium”. În anul 2159 există două clase sociale: cei foarte bogaţi, care locuiesc pe o staţie spaţială imaculată şi construită de mâna omului denumită Elysium, precum şi restul oamenilor, care trăiesc pe o planetă Pământ suprapopulată şi în ruină. Secretara de stat Rhodes, un oficial neiertător al Guvernului, nu se dă în lături de la nimic pentru a înăspri legile împotriva imigraţiei şi pentru a conserva stilul luxos de viaţă al cetăţenilor de pe Elysium. Asta nu împiedică oamenii de pe Terra să încerce să pătrundă în Elysium, prin orice mijloace posibile.

Elysium_1376375340_2013

Genul horror-vampir este reprezentat atât de către „Embrance of the Vampire” , cât şi de către deosebit de bine realizatul „Dracula” pe care îl recomand tuturor pentru viziunea futuristă a acestuia şi efectele speciale.

EmbraceoftheVampire

 

DraculaTheDarkPrince

Stilul filmelor orientale pline de mister , dragoste, conspiraţie propune atât „Chennai Expres”, cât şi „Switch 3”. Imaginile , decoraţiunile şi situaţiile existente sunt ireproşabile , fiind demne de recomandat tuturor iubitorilor genului.

Chennai_Express_1376173805_2013Switch

Film de acţiune prin excelenţă „Outpost: Rise of the Spetsnaz” oferă senzaţii speciale sintetizând epopeea unei echipe de comando ruseşti încercuită de către forţe militare oculte germane.

Outpost_Rise_of_the_Spetsnaz_1371115012

Atât „Turbo” , cât şi „Planes” relatează în cadrul unor metraje de animaţie poveşti şi aspiraţii ale unui melc sau a unui avion învechit, spunând atât de multe despre năzuinţele şi speranţele oamenilor.

Planes_1379676119_2013

„Percy Jackson: Sea of Monsters” aduce numeroase reflecxii genului mitologic-SF. Paradisul acvatic stăpânit de Poseidon e în pericol de a fi distrus. Fiul zeului şi prietenii acestuia pleacă într-o misiune în Marea Monştrilor pentru a găsi un artefact mitologic care să-i ajute, iar între timp încearcă să împiedice o forţă malefică antică să recapete puterea.

Percy_Jackson_Sea_of_Monsters_1345382078_2013

 

Vă urez vizionare plăcută şi putem concluziona deci că anul 2013 a fost foarte productiv din punct de vedere cinematografic !

 

One thought on “Filme 2013 !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top