You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Festival de Teatru Scurt la Oradea !

Festival de Teatru Scurt la Oradea !

Festival de Teatru Scurt la Oradea !

În perioada 23-30 septembrie 2012 a avut loc la Oradea un renumit Festival de Teatru Scurt care a reuşit prin piesele jucate să trezească interesul şi pasiunea tuturor vârstelor pentru lectură şi teatru .

Piesele jucate au fost deosebit de bine puse în scenă , fiind evidente în fiecare moment al acestora grija pentru detaliu şi profesionalismul artiştilor. Ediţia din acest an a fost cea de-a XVIII-a , iar subiectul pieselor s-a întins din epoca antică ( Oedipus , Perpetua şi Felicitas )

 până la cele mai recente şi stringente probleme globale şi  ale românilor sau aspiraţii ale omului contemporan ( Check Inn, O noapte furtunoasă, Efecte secundare, Equus etc.)

, în fiecare zi a festivalului jucându-se 2-3 piese în cele trei locaţii de cultură şi teatru ale oraşului : Teatrul Regina Maria, Casa de Cultură şi Teatrul Arcadia sau Lotus Center şi deasemenea în câteva cluburi din oraş , existând şi spectacole pe stradă pe Corsoul orădean sau la Depoul de Tramvaie din Cantemir. Au participat artişti de la teatrele de stat din ţară (Oradea, Baia Mare, Deva, Timişoara, Satu-Mare , Iaşi , Bacău, Bucureşti) sau din străinătate Viena , Austria sau Slovacia. Personal, am participat doar la o singură piesă , Check Inn , dar imaginile şi videourile pe care le-am văzut ulterior şi de la celelalte piese m-au impresionat. Azi, 30 septembrie , se mai joacă We are Camera

de Fritz Kater, regia artistică Horia Suru şi Deliruri  – spectacol concert în scenariul şi regia luiMihai Măniuţiu . Felicitări tuturor artiştilor pentru imensa muncă depusă şi cele mai bune gânduri participanţilor . La cât mai multe ediţii !

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top