You are here
Home > De actualitate > ~ Noua Ordine Mondiala ~ > Croaţia – a aderat la Uniunea Europeană !

Croaţia – a aderat la Uniunea Europeană !

Statul ex-yugoslav , Croaţia , a luat o decizie istorică – aderarea la Uniunea Europeană. Deşi în urmă cu câţiva ani Croaţia dezbătea problema necesităţii de a adera la Uniunea Europeană , mândrindu-se cu un nivel de trai ridicat al populaţiei şi cu o independenţă asemănătoare Elveţiei , în cele din urmă poporul croat a luat o importantă decizie devenind astfel al 28-lea stat al Uniunii Europene de la 1 Iulie 2013. 

31-afp-mediafax-foto-str

Bucuria populaţiei a fost una specială, croaţii arborând simbolurile europene în instituţii ,dar şi pe străzile oraşelor croate. În piaţa din centrul Zagrebului, peste 700 de artişti, cântăreţi, muzicieni şi dansatori au făcut spectacol în faţa unei mulţimi încântate. Festivităţi similare s-au desfăşurat în oraşele Split şi Dubrovnik, precum şi la Varazdin şi Riejka.

CROATIA EU ACCESSION

Aproximativ o sută de responsabili internaţionali – printre care şi preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy – au asistat la sărbătoarea de aderare. În afara conducătorilor europeni, nicio personalitate internaţională nu şi-a anunţat participarea. „Bine aţi venit în Uniunea Europeană”  a urat preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Imnul UE – „Odă bucuriei” – a confirmat aderarea Croaţiei la UE. 

5835561-afp-mediafax-foto-dimitar-dilkoff

În discursul său, preşedintele croat Ivo Josipovic şi-a invitat compatrioţii să fie optimişti.

„Să nu lăsăm norul crizei economice să ne umbrească optimismul. Criza este o provocare, o invitaţie de a face ca mâine să fie o zi mai bună decât astăzi”, a subliniat el. 

5835440-afp-mediafax-foto-dimitar-dilkoff

Să urăm şi noi „Bun venit şi mult succes” Croaţiei în Uniunea Europeană !

5835625-afp-mediafax-foto-str

eur

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top