Reduceri.Online

You are here
Home > De actualitate > Evenimente > CFR CLUJ ŞI STEAUA – Cap de serie în Europa League !

CFR CLUJ ŞI STEAUA – Cap de serie în Europa League !

CFR CLUJ ŞI STEAUA – Cap de serie în Europa League !

Echipele româneşti CFR Cluj şi Steaua Bucureşti ne-au mai oferit un motiv de bucurie înaintea începutului anotimpului geros. Evoluţia CFR Cluj în Champions League s-a concretizat prin mai multe victorii , inclusiv victoria ultimă şi cea mai preţioasă din deplasare cu Manchester United unde au învins cu scorul de 1-0. Am regretat cu toţii că nu au tratat mai bine partida retur de acasă cu Galatasaray unde fie şi numai un egal le-ar fi asigurat calificarea directă din grupele Champions League. Cu toate acestea CFR Cluj a acumulat 10 puncte şi are asigurat un loc de cap de serie în primăvara europeană din Europa League.

Cealaltă echipă românească , Steaua Bucureşti, cu o tradiţie mai bogată , a evoluat de la început în Europa League. În grupa din care a făcut parte a avut ultimul joc cu FC Copenhaga cu care deşi a condus cu 1-0 până în minutul 87 a fost egalată, terminând totuşi pe locul 1 în grupă după surpriza oferită de Molde care a câştigat meciul de la Stuttgart.

Steaua Bucureşti a realizat 11 puncte şi obţine statutul de cap de serie din Europa League în primăvara europeană.

Tragerea la sorţi a echipelor care vor juca în primăvara anului viitor va avea loc în 20 decembrie 2012. 

Lista completă a echipelor de unde se vor alege rivalele românilor: Zenit, Ajax, BATE Borisov, Dinamo Kiev, Anji Makhachkala, Atletico Madrid, Borussia Monchengladbach, Newcastle, Inter Milano, Sparta Praga, Stuttgart (doar CFR Cluj), Tottenham, Leverkusen, Napoli, Levante, Basel. 

Chelsea, CFR Cluj, Benfica şi Olympiakos sunt cele patru echipe  din Champions League care vor fi capi de serie la tragerea la sorţi a şaisprezecimilor, alături de cele 12 câştigătoare de grupă din Europe League. 

Jocurile din şasesprezecime se vor disputa în sistem tur-retur în 14 februarie 2013 , respectiv 21 februarie 2013. Nu ne rămâne decât să sperăm la o tragere la sorţi favorabilă echipelor româneşti care să ne poată propulsa mai departe cu amble echipe. De menţionat că din 2007 nu am mai avut două echipe româneşti în primăvara europeană.

Încă o dată mult noroc , mult succes şi o pregătire cât mai completă şi fructuoasă !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top