You are here
Home > Coltul m@gic > Ce e fericirea?

Ce e fericirea?

Fericirea mea, clădită pe nefericirea altor vieţuitoare pe care le mănânc? Ce fel de fericire mai este?

Sunt fericită când am un bărbat care poate era al altei femei, pentru care şi-ar da şi viaţa, şi fără de care se simte pierdută şi înnebunită! Ce fel de fericire e asta?

Sunt fericită că pot avea sume imense de bani, să-mi satisfac cele mai ciudate, stupide şi inutile dorinţe, în timp ce sunt oameni care trăiesc cu nici 1$ pe zi. Oare, ce fel de fericire e aceasta?

Sunt fericită că-mi strâng în braţe copiii, soţul, părinţii, fraţii, prietenii. Dar sunt atâtea milioane de oameni, foarte singuri şi neiubiţi de nimeni, cărora nu le zâmbeşte nimeni, de care nimănui nu-i pasă, pentru care nimeni nu se roagă! Ce fel de fericire e asta?

Sunt fericită că adun din nefericirea celorlalţi şi o pun în cuvinte, că exprim ce ei nu pot exprima din teamă sau lipsă de speranţă că situaţia vieţii lor s-ar putea ameliora vreodată? Oare ce fel de fericire e asta?

Sunt fericită când găsesc 1-2-3-n- oameni care să-mi împlinească propriile vise, dar ignorându-şi propriile vise? Oare asta să fie fericirea?

Sunt fericită când am frânturi de extaz, citind o poezie, ascultând muzică sau o rugăciune, fiind
într-o amorţeală, aţipeală, moţaială şi aşa cred că pot avea un moment cu Dumnezeul din noi? Asta să fie fericirea căutată?

Nu înţeleg ce e fericirea, clădită pe suferinţa sau sacrificiul cuiva, oare mai poate fi numită FERICIRE?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top