Reduceri.Online

You are here
Home > Culinar > baghete cu roşii şi măsline

baghete cu roşii şi măsline

Iată o reţetă foarte simplă pe care am descoperit-o de curând (azi-dimineaţă adică), şi anume baghete cu roşii, măsline, usturoi, şi ce mai aveţi prin frigider :)

Pentru prepararea acestor baghete aveţi nevoie de aluat de pâine dospită, a cărui reţetă o puteţi găsi în postul anterior.

Când aveţi aluatul crescut gata pentru copt, îl tăiaţi în patru părţi relativ egale, şi îl mai lăsaţi vreo jumătate de oră la crescut aşa, pe planşeta de lucru pudrată cu făină.

Între timp, porniţi cuptorul, care trebuie încălzit la 260C. Apoi pregătiţi legumele pe care vreţi să le puneţi peste baghete. Eu am folosit felii de roşii şi măsline (fără sâmburi, ca să nu avem surprize). Se mai pot pune căţei de usturoi, sau seminţe de floarea soarelui sau bostan. La asta limita este imaginaţia voastră. Apoi pregătiţi o tavă pe care o tapetaţi cu hârtie de copt.

Şi acum, cu mâinile ude ca să nu se lipească aluatul de ele, luaţi câte o bucată de aluat, pe care o lungiţi pur şi simplu trăgând de ea (este foarte elastică) şi le aşezaţi aşa pe toate în tavă una lângă alta. Apoi deasupra puneţi legumele pregătite, stropiţi cu puţin ulei de măsline, si presăraţi puţină sare de mare.

Se coace 15-25 de minute, până când baghetele se rumenesc frumos. Se consumă imediat, sau dacă le lăsaţi să se răcească, înainte să le serviţi, le puneţi câteva minute în cuptor să se încălzească şi să redevină crocante.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top