Reduceri.Online

You are here
Home > Culinar > ABC alimentar > Ziua Europei – 9 Mai 2013 !

Ziua Europei – 9 Mai 2013 !

În fiecare an ziua de 9 Mai este una specială pentru toţi cei care suntem preocupaţi de valorile şi tradiţiile naţionale şi europene . În istoria naţională ziua de 9 Mai reprezintă ziua Declaraţiei de Independenţă a României susţinută în mod solemn în Parlamentul României de către Mihail Kogălniceanu şi care lansa România în lupta împotriva Imperiului Otoman (1877-1878). Tot la 9 Mai a avut loc şi încheierea ostilităţilor din timpul celui de-al doilea război mondial prin înfrângerea Germaniei.

f5564d3515aba744065b44b196ea6e3a_L

Ziua Europei este sărbătorită în data de 9 Mai în cinstea Declaraţiei Schuman realizată la 9 mai 1950. Prin această declaraţie ministrul de externe francez dorea unirea industriilor de cărbune şi oţel a Franţei şi Germaniei de Vest şi a condus la crearea Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului. Considerat un eveniment fondator şi simbolic al întregului edificiu european este sărbătorit şi adoptat oficial din 2008 ca şi Ziua Uniunii Europene . România apartenentă din punct de vedere geografic a spaţiului european şi stat membru al Uniunii Europene sărbătoreşte la nivel naţional această zi prin manifestări solemne. LA MULŢI AAAANI – EUROPA !

 

 

În marile oraşe din ţara noastră Ziua Europei a fost sărbătorită cu mare fast . La Bucureşti , Arcul de Triumf a constituit punctul central al festivităţilor , la Timişoara Ziua Europei a beneficiat de o atenţie deosebită, iar la Oradea Primăria s-a implicat într-un mod solemn , iar cele 33 de şcoli implicate au organizat momente splendide ilustrând cosmopolitismul valorilor europene prin farmecul fiecărei naţiuni a acesteia în plan folcloristic, muzical, culinar şi cultural.

 

LA MULŢI AAAANI – EUROPA !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top