You are here
Home > Util > Casa si gradina > Tendinte in amenajari interioare

Tendinte in amenajari interioare

Hai sa ne aranjam casa! Usor de zis, insa atunci cand vine vorba de pus in practica situatia sta un pic altfel. Amenajarile interioare sunt din ce in ce mai populare in randul cuplurilor care cauta sa-si decoreze caminul intr-un stil modern sau personalizat. Insa pentru cine doreste sa imbine ambele elemente, o scurta cercetare referitoare la ultimele tendinte in amenajari interioare este mai mult decat binevenita.

Atunci cand o persoana decide sa-si modifice locul in care traieste trebuie sa tina cont in primul rand de personalitatea sa si de ceea ce ii aduce liniste.Dorintele proprii pot fi pliate si combinate pe principiile orientale precum Feng Shui sau stilul japonez. Sunt sigura ca multi dintre voi at auzit de aceste tehnici,insa putini stiu exact ce presupun ele.

Facand o succinta prezentare, putem spune ca Feng Shui este o modalitate de aranjare a interiorului dupa principiul armoniei si echilibrului, lucruri esentiale pentru buna functionare a unei persoane. “Vedetele” acestui stil sunt energiile Ch’i, Yin-Yang si nelipsitele elemente: lemnul,focul,metalul,apa si pamantul. Am aflat care sunt factorii, acum ce facem cu ei?

 

Chinezii considera ca atat timp cat aceste elemente sunt combinate intr-o atmosfera armonioasa, scopul amenajarii a fost indeplinit. O casa decorate in stil Feng Shui nu trebuie sa fie neaparat o povara pentru cei care o amenajeaza, ci trebuie doar sa respecte separarea energiilor pozitive de cele negative. Acest lucru se face prin pozitionarea instrumentelor luminoase(lampi, lumanari, oglinzi), instrumentelor sonore(clopote,fantani, perdele din margele),elementelor aromatice(betisoare,esente),plantelor sau obiectelor apartinand simbolisticii chineze( jad, bambus) cat mai aproape de exterior,lasand centrul liber. Astfel energia pozitiva este libera sa circule prin interiorul casei,urmand ca apoi sa iasa pe fereastra.

In cazul in care acest stil este prea complicat pentru timpul sau gustul dumneavoastra, dar va doriti totusi idei de amenajari interioare moderne si elegante, stilul japonez va sare imediat in ajutor. Combinatii de culori calde (roz pal, mov,rosu, bej) sau imprimeuri florale atent aranjate (regasite in covoare, tapete, haine traditionale etc.) va vor relaxa si binedispune dintr-o singura miscare. Pentru cei care cred in proverbul “Less is more” (imprumutat ce-i drept, dar se pliaza perfect pe ceea ce cautam noi), stilul japonez este solutia. Aici, simplitatea este elementul cheie, iar spatiile bine definite redau senzatia de ordine, aceasta din urma fiind exact ceea ce cauta majoritatea persoanelor care se gandesc la redecorat.

Desigur, nu toata lumea impartaseste aceleasi viziuni, insa in mod cert, cateva poze cu aceste tipuri de amenajari va vor influenta intr-un mod pozitiv. Si pentru un impact desavarsit, pasionatii de cultura orientala pot incerca sa viziteze un restaurant chinezesc. Veti pleca de acolo mult mai linistiti, mai relaxati si desigur, cu stomacul plin.

Asadar, acestea sunt doar doua din multiplele tendinte de design interior pe care le puteti aborda cand va hotarati sa schimbati ceva in casa dumneavoastra. Cel mai important lucru ramane insa sa va documentati temeinic inainte de a incepe si sa va asigurati confortul psihic si spiritual care va va ajuta sa va reveniti dupa o zi stresanta la lucru. Succes!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top