Reduceri.Online

You are here
Home > Recomandate > Piteşti: controlorii Publitrans în exces de zel

Piteşti: controlorii Publitrans în exces de zel

M-am hotărât să vă povestesc ce a păţit recent una din prietenele mele, X-uleasa, care a „împrumutat” abonamentul la Publitrans al surorii ei mai mari. În timpul călătoriei cu autobuzul, controlorii au descoperit că X-uleasa nu era posesoarea de drept a abonamentului şi au decis să o amendeze. Dar cum în ziua de astăzi aproape toţi călătorii au abonament sau bilet şi foarte rar se mai dau amenzi, cei doi controlori s-au gândit să profite de pe urma naivităţii X-ulesei. În excesul lor de zel, cei doi s-au hotărât să dea două amenzi: una pentru X-uleasa, fiindcă le-a prezentat un abonament care nu îi aparţinea ei şi una pentru sora X-ulesei (care nici măcar nu era prezentă), fiindcă împrumutase altcuiva abonamentul ei.

Cel mai simplu ar fi fost pentru X-uleasa să lase abonamentul la controlori şi să refuze să plătească amenda. Dar cum să îi spună surorii ei că îi luase abonamentul? Şi cum să se întoarcă acasă fără el? Aşa că X-uleasa mea s-a lăsat păcălită de cei doi controlori şi a plătit cele două amenzi. Această păţanie i-a fost şi învăţătură de minte.

Dacă aţi crezut că această poveste a fost inventată de mine, îmi pare rău să vă dezamăgesc! A fost un fapt real şi drept dovadă stau fotografiile celor două amenzi. Se vede clar din fotografii faptul că acestea au fost date în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, pe acelaşi traseu şi în acelaşi autobuz, doar semnăturile de pe ele diferă, cu toate că par să fie scrise amândouă de aceeaşi mână. Ca şi cum fiecare dintre cei doi controlori şi-ar fi îndeplinit îndatoririle pentru care sunt plătiţi şi ar fi dat fiecare câte o amendă!

Realitatea este foarte dură. Controlorii Publitrans sunt plătiţi în funcţie de numărul amenzilor pe care le dau, astfel încât, în momentul în care găsesc o neregulă, aceştia exploatează situaţia la maximum. Este suficient să ai pe bilet o gaură în minus fiindcă aparatul de compostat din autobuz era înfundat. Te-ai ales cu o amendă! Şi astfel ţi se uşurează portofelul cu 21 de lei.

Cândva biletele de control (amenzile) erau valabile toată ziua. Dacă erai prins în neregulă şi plăteai amendă, puteai circula de necaz pe orice traseu din oraş toată ziua respectivă cu foaia care demonstra plata amenzii. Astăzi, numai Dumnezeu mai ştie cum stau lucrurile! Pe biletul de control scrie „Păstraţi biletul până la destinaţie”. Vânzătoarea de bilete de la ghişeu a ridicat însă din umeri atunci când i-am arătat biletul de control al X-ulesei şi mi-a răspuns că nu ştie dacă pot circula cu el. L-am întrebat şi pe unul din şoferii Publitrans dacă pot călători cu biletul de control. Nu a ştiut ce să îmi răspundă. M-a asigurat doar că nu pot primi două amenzi în aceeaşi zi. Din nefericire, nu mi-a ieşit în cale nici un controlor, deşi ceasul indica abia ora opt şi douăzeci de minute. Eram curioasă să aflu şi opinia unui controlor Publitrans, dar se pare că seara aceştia sunt de negăsit.

Iustina – Gabriela Harco

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top