Reduceri.Online

You are here
Home > Coltul m@gic > Arata ca esti om > Paştele Catolic : Lumea catolică în sărbătoare !

Paştele Catolic : Lumea catolică în sărbătoare !

Săptămâna aceasta a fost una specială pentru întreaga lume catolica şi greco-catolică. De-a lungul ei am avut ocazia să vedem prin intermediul televiziunilor numeroase transmisii chiar de la Vatican unde se oficiază cu mare fast Săptămâna Patimilor Mântuitorului Isus Hristos.

Credinciosii catolici asculta slujba din Noaptea Invierii, la Catedrala Sfantul Iosif din Bucurestii

În acest an Paştele Catolic este sărbătorit mai devreme cu cinci săptămâni decât cel ortodox din cauză că ortodoxii calculează după calendarul iulian , iar catolicii după cel gregorian de secol XVI. Este cea mai mare diferenţă între cele două sărbători, mai ales că anul trecut Paştele Catolic şi Paştele Ortodox s-a sărbătorit în aceaşi săptâmână.

catolici_66664700

Misiunea cea mai grea revine recentului Papă Francisc I, proaspăt ales în fruntea Bisericii Catolice , şi care are din acest punct de vedere o importantă responsabilitate. Scenele condamnării , a drumului Crucii, a Răstignirii au fost prezentate şi dezbătute în faţa Colossemului din Roma în mijlocul unei mulţimi entuziaste şi smerite. Papa Francisc şi oficilităţile catolice reuşind în modul cel mai onorabil să răspundă cerinţelor şi aşteptărilor. Imaginile pe care am putut să le vizionăm de la Roma în zilele trecute au impresionat foarte mult.

papa-francisc10-300x187

În România se estimează că există aproximativ două milioane de credincioşo catolici , iar preocuparea episcopilor şi preoţilor catolici pentru sprijinul credincioşilor au sporit în ultimul deceniu. Biserica Catolica şi Greco-Catolică având pe parcursul întregului an o listă a activităţilor deosebit de vastă.

800px_processione_di_pasqua_arciconfraternita_santissimo_sacramento_1_91508800(1)

Azi, 31.03.2013, Papa Francisc I, în faţa a mii de credincioşi,  celebrează mesa de Înviere, în piaţa San Pietro. De la balconul bazilicii, Suveranul Pontif va rosti, în zeci de limbi, tradiţionalul mesaj de Paşte şi binecuvântarea ”urbi et orbi”.Liturghia zilei de Paşte se celebrează cu mare solemnitate.

papa-paste
„Lăsaţi-L pe Hristos cel Înviat să intre în vieţile dumneavoastră, primiţi-L ca pe un prieten şi cu credinţă: El este Viaţa! Dacă până acum L-aţi ţinut la distanţă, a venit momentul să vă apropiaţi de El. Hristos vă va primi cu braţele deschise”, a transmis Suveranul Pontif.

În Germania , Ungaria, Austria etc. există păstrate tradiţia stropitului, a ramurilor înmugurite , a ouălor atârnate în ramurile copacilor, fascinând şi trezind simpatia şi bucuria tuturor în special a copiilor.

easter_egg_hunt_52248000(2)

Adresăm pe această cale : „Paşte Fericit ” tuturor credincioşilor catolici şi greco-catolici !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top