You are here
Home > Internet Zone > Noutati > Microsoft vs. Google

Microsoft vs. Google


Microsoft acuza concurenta, pe gigantul Google, considerat la ora actuala cel mai valoros brand de pe mapamond, ca abuzeaza de pozitia dominanta pe piata cautarilor pe Internet din Europa.
Microsoft, al doilea valoros brand al lumii, a depus recent la autoritatea antitrust a Uniunii Europene, o plangere cu privire la Google, pe care-l acuza ca abuzeaza de dominare pe piata cautarilor pe Internet din regiune.
In plangere, Microsoft vorbeste de restrictionarea motoarelor de cautare ale concurentilor la site-ul YouTube.
„Plangerea se concentreaza pe o serie de actiuni prin care Google vizeaza consolidarea pozitiei dominante de pe piata cautarilor pe Internet si a publicitatii online in detrimentul utilizatorilor europeni”, a spus directorul departamentului juridic al Microsoft, Brad Smith.
„Gigantul Google nu este deloc surprins de modul in care a actionat rivalul sau”, a spus purtatorul de cuvant din Bruxelles al Google, Al Verney.
Microsoft si Yahoo Inc. detin un sfert din piata americana, in timp ce Google controleaza restul si aproape 95% din piata europeana de profil, potrivit directorului departamanetului juridic al companiei de IT.

Sursa: incont.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top