You are here
Home > De actualitate > ~ Noua Ordine Mondiala ~ > Germania a ales . Victorie Angela Merkel-CDU !

Germania a ales . Victorie Angela Merkel-CDU !

La sfârşitul săptămânii trecute, duminică, 22 septembrie 2013, întreaga Germanie s-a pregătit pentru alegeri. Se apreciază că peste 62 de milioane de cetăţeni germani cu drept de vot erau aşteptaţi la urne. Existau numeroase îngrijorări , se miza şi pe unele certitudini, dar cum este firesc doar după încheierea întregului proces electiv se putea spune mai mult în privinţa poziţiei şi direcţiei pe care o va urma Germania şi într-o mare măsură economia , diplomaţia şi viziunea în privinţa devenirii europene. 

cristian-diaconescu-victoria-angelei-merkel-un-semnal-foarte-bun-romania

Deşi puteam să postez încă de duminică, 22 sept. , am preferat să aştept pentru ca să-mi consolidez câteva puncte de vedere şi a observa cât mai bine tendinţele de după alegeri. Câteva surprize s-au conturat chiar la prima raportare a rezultatelor parţiale. Deosebit de proaspătă, carismatică, înfloritoare , plină de speranţe, doamna Angela Merkel a reuşit ceea ce nu a reuşit nimeni pe continetul european: al treilea mandat consecutiv pentru o persoană de sex feminin, iar imaginea doamnei Merkel a rămas intactă, impunând mult respect. Vitalitatea doamnei Merkel în politica germană impresionează pe oricine şi cum este firesc foarte mulţi caută , oarecum cam târziu , care este secretul succesului fulminant al renumitului politician. Dincolo de calităţi deosebite şi indiscutabile pe care le deţine , atât printr-o prezenţă sigură şi dominatoare, cât şi cordială , amicală, doamna Merkel s-a bucurat dintotdeauna de o popularitate zdrobitoare. 

188230maxim

Creşterea CDU în aceste alegeri poate conferi creştin-democraţilor germani un confort care ar putea fi deosebit de util şi profitabil. Sunt însă păreri care îşi fac griji în privinţa modului în care se constituie Parlamentul german în urma acestor rezultate. Dacă în privinţa celor peste 42 % obţinute de CDU nimeni nu contestă sau nu are rezerve, în privinţa ieşirii liberalilor germani din Parlament deoarece nu au obţinut decât 4,8% sau a AfD (eurosceptici) sub pragul de 5 % prevăzut, există nemulţumiţi. Ineditul îl constituie tocmai lipsa liberalilor germani din Parlament, deoarece germanii i-au avut în Parlament în ultimele 7 decenii. A scăzut în procente şi extrema stângă (Linke) cu peste trei procente ajungând la 8,5 % , singurii mulţumiţi de rezultate şi care vor constitui o eventuală opoziţie mai consistentă dacă nu vor opta pentru guvernarea alături de CDU , fiind social-democraţii germani (25%).

09_germania_reuters_01_8db08a8920

Victoria Angelei Merkel a fost salutată şi de marii lideri politici mondiali ai momentului. Au fost transmise felicitări şi cuvinte de încurajare din foarte multe ţări către conducerea Germaniei. Francois Hollande s-a dovedit încântat , iar Barack Obama a ţinut să transmită personal mesajele de felicitare cancelarului german prin intermediul telefoniei. 

0,,17107531_303,00

Germania este unul dintre cele mai mari economii ale lumii. PIB-ul Germaniei depăşeşte 5500 miliarde euro , constituind peste 20 % din totalul economiei europene şi peste o treime din totalul exporturilor europene. Tehnologia germană este una de ultimă generaţie ceea ce îi conferă perspective deosebite şi credibilitate. Nu se poate astfel contesta că într-o mare măsură deciziile cele mai importante în privinţa devenirii europene au ca reper principal Berlinul şi că viitorul Uniunii Europene este trasat de axa Berlin-Paris. Decizia electoratului german se pare că poate favoriza într-o măsură mai mare statele din sudul şi estul Europei. Deschiderea şi înţelegerea creştin-democraţilor faţă de statele din aceste regiuni este mult sporită decât celelalte forţe politice ale Germaniei.

alegeri-germania-triumf-electoral-al-angelei-merkel

Mult succes Germania, mult succes Angela Merkel, dezvoltare armonioasă Uniunii Europene !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top