Reduceri.Online

You are here
Home > Recomandate > Fukushima – bani pentru o moarte sigură

Fukushima – bani pentru o moarte sigură

Nivelul iodului radioactiv din ocean este în creştere, au anunţat oficialii, acesta fiind de 4.385 de ori mai mare decât limita legală admisă. Radioactivitatea a fost măsurată în apa mării prelevată la 300 de metri sud de centrala Fukushima-Daiichi.

Acesta este cel mai mare nivel de iod radioactiv măsurat de la declanşarea catastrofei pe 11 martie. Din centrala nucleară s-au scurs în Oceanul Pacific numeroase produse radioactive, printre care sunt iod şi cesiu.

Totuşi, cercetătorii sunt de părere că emisiile radioactive din ocean nu vor avea consecinţe la scară planetară, iar radioactivitatea se diluează odată cu mareea.

In acest timp, grupul de muncitori japonezi de la centrala nucleară Fukushima care îşi riscă viaţa încercând să reducă efectele radiaţiilor este plătit regeşte de către guvernul nipon cu 1.000 de euro/persoana zilnic. Pe lângă banii pe care îi obţin, munca muncitorilor este una sinucigaşă. Zona în care lucrează specialiştii este foarte expusă radiaţiilor, nivelul acesotra fiind de 10 milioane de ori decât cel normal, iar uneori, din lipsa curentului electric, oamenii sunt nevoiţi să acţioneze pe întuneric.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top