Reduceri.Online

You are here
Home > Monden > Evenimente > Campioana Europeană la Handbal : Muntenegru !

Campioana Europeană la Handbal : Muntenegru !

Campioana Europeană la Handbal : Muntenegru !

Campionatul European de Handbal 2012 din Serbia ne-a oferit în această lună de decembrie numeroase momente de bucurie , speranţă şi măiestrie sportivă. Echipa României şi-a jucat şi ea şansa ei, dar de dată aceasta norocul n-a fost de partea ei. După un început deosebit de promiţător , un egal cu Rusia după ce româncele au condus tot meciul şi o înfrângere cu viitoarea campioană europeană ,Muntenegru, au obligat echipa României la două victorii aproape imposibile cu Ungaria şi Germania. Cu mai mult curaj , handbalistele românce ar fi putut obţine mai mult, trebuind să fie evidenţiate jucătoare ca şi portarul Tolnay sau Neagu şi Meiroşu. Meciurile cu Ungaria şi Germania au fost însă pierdute la un scor rezonabil, dar au distrus toate şansele echipei de handbal a României de a juca semifinalele sau pentru locurile 5-6. Tadici, antrenorul echipei , are toate motivele să fie nemulţumit. 

handbal-feminin-europene-afp

În semifinale au intrat echipele Ungariei, Muntenegrului , Norvegiei şi Serbiei. Finala mică s-a jucat în cele din urmă de către echipele Ungariei şi Serbiei şi a fost câştigată de către Ungaria (41-38) care astfel şi-a adjudecat bronzul competiţiei. 

544859-handbal

În urmă doar cu câteva minute s-a încheiat finala mare a Campionatului European de Handbal , transmis direct de către TVR 2 , ca de altfel toate meciurile importante ale competiţiei. Această finală a fost cu adevărat un meci de infarct. Muntenegru – Norvegia s-a jucat de la egal la egal timp de 60 de minute şi s-a încheiat la egalitate. Au urmat nu mai puţin de 3 runde a câte 10 minute ( cele 10 minute împărţite în două reprize de 5 minute fiecare) , cred fără precedent la nicio competiţie de handbal de până acum. Abia în ultimele două minute a celei de-a doua reprize a rundei a treia partida s-a tranşat definitiv de partea Muntenegrului care a învins cu scorul de 34-31. Învingătoare au fost însă ambele echipe chiar dacă una a luat aurul , iar cealaltă argintul , urmate de bronzul echipei Ungariei. 

Organizarea ireproşabilă , publicul şi înaltul profesionalism al eghipelor competitoare au contribuit la un succes deosebit al acestui Campionat de Handbal din Serbia, 2012. Felicitări învingătoarelor şi mult succes în pregătiri echipei de handbal feminin a României !

39312-308215469285892-1055972556-n_02790600

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top