Reduceri.Online

You are here
Home > De actualitate > Evenimente > Barack Obama – reales preşedinte al SUA !

Barack Obama – reales preşedinte al SUA !

Preşedintele SUA în exerciţiu, Barack Obama, a fost reles în funcţie în urma alegerilor care au avut loc în data de 06.11.2012 pe întreg teritoriul Statelor Unite. Această campanie a mobilizat , în urma constatărilor făcute, cele mai mari cheltuieli din istoria Statelor Unite ale Americii. Am văzut pe amândoi candidaţii la preşedenţie deosebit de activi şi preocupaţi de problemele populaţiei şi electoratului american. Promisiunile şi abordările realizate au fost dintre cele mai diverse domenii în aşa fel încât am putut observa ampla viziune şi pricepere politico-diplomatică a ambilor candidaţi. De la domeniul economic la cel social , de la cel politic la cel cultural, de la problemele interne la cele externe atât Barack Obama , cât şi al doilea candidat Mitt Romney au încercat să-şi prefaţeze intenţiile din viitorul mandat prezidenţial. Barack Obama a reprezentat pentru a doua oară tabăra democraţilor , iar Mitt Romney pe cea a republicanilor. Deşi înaintea alegerilor sondajele prezentau rezultate foarte strânse , în cele din urmă azi, 07.11.2012, rezultatele l-au oferit ca şi câştigător detaşat pe Barack Obama. S-a subliniat deja că este pentru a doua oară de la Bill Clinton când un democrat câştigă pentru a doua oară consecutiv alegerile. Declaraţiile preşedintelui după cunoşterea rezultatului au fost dintre cele mai entuziaste. Într-un mesaj pe Twitter , Barack Obama a lăsat scris : ” Totul s-a întâmplat cu ajutorul vostru . Mulţumesc !” şi mai recent ” Ce este bun urmează să vină” pentru SUA. Mesajele de bucurie şi felicitare au continuat să curgă la adresa preşedintelui reales din partea tuturor marilor personalităţi politico-diplomatice ale lumii. Preşedintele Consiliului European , Herman von Rompuy, s-a declarat “foarte bucuros” , Jose Manuel Barosso , preşedintele Comisiei Europene , i-a adresat felicitări călduroase , împreună cu Martin Schultz , preşedintele Parlamentului European. Premierul israelian , Beniamin Netanyahu, a adresat felicitări la rândul său , iar alături de el alţi mari lideri europeni şi din Asia : Angela Merkel (Germania), Francois Hollande(Franţa), secretarul general  NATO , Anders Fogh Rasmussen, premierul britanic , David Cameron, sau din România , Traian Băsescu, din China – preşedintele Hu Jintao şi premierul Wen Jiabao , premierul Rusiei – Dmitri Medvedev.

Alegerile din SUA au adus în faţa urnelor peste 200 de milioane de alegători, iar Barack Obama a obţinut 303 mandate de mari electori faţă de doar 270 de câte avea nevoie. Contracandidatul Mitt Romney a obţinut 206 mandate de mari alegători , mai rămânând doar 29 de mandate ale statului Florida unde rezultatele nu se cunosc încă. Deşi este câştigător detaşat, pe de altă parte sunt voci care susţin că diferenţa netă de voturi este prea mică în favoarea lui Barack Obama , de doar 500.000-600.000 de voturi. 

Mitt Romney , reprezentantul republicanilor, l-a contactat pe Barack Obama telefonic şi l-a felicitat pentru succesul înregistrat. 

Felitări domnului preşedinte Barack Obama la cel de-al doilea mandat şi sperăm cu toţii să fie cât mai fructuos cu putinţă !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top